Düzce'de rüzgâr kâbusu: 6 ölü, 15 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Düzcede rüzgâr kâbusu: 6 ölü, 15 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:22

DÜZCE’nin Yığılca İlçesi’nde orman işçilerinin bulunduğu traktörün üzerine ağacın devrilmesi sonucu 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, akşam saatlerinde Yığılca Kırık mevkiinde meydana geldi. Ormanda çalıları ve otları temizleyen işçiler yağmurun başlamasıyla traktörün römorkuna binerek ilçe merkezine doğru yola çıktı. Traktör yolda ilerlerken, yolun kenarında bulunan bir ağaç rüzgarın etkisiyle devrildi. Bunun üzerine traktör ve bağlı olduğu römork devrilirken işçiler altında kaldı.

DÜZCE'DE YAŞANAN FELAKETTEN FOTOĞRAFLAR

Römorkun altında kalan 34 yaşındaki Birgül Çelik, 43 yaşındaki Nazım Kara, 23 yaşındaki Erkan Çakır, 17 yaşındaki Hale Çelik, 13 yaşındaki Sedat Yalçın ve 40 yaşındaki Adalet Altınay yaşamlarını kaybetti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri römorkun altında kalanları çıkarırken, 15 yaralı Düzce Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürülüp tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

25 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Düzce’nin Yığılca İlçesi’nde ağacın traktörün üzerine devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 6 kişi olay yerinde öldü. Yaralanan 25 kişi Düzce Devlet Hastanesi, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Yığılca Sağlık Ocağı’na götürülüp tedaviye alındı. Hastanelerin önünde toplanan yaralıların ve ölen kişilerin yakınları feryatlar ederek ağladılar.

Hastanelerde tedavi gören yaralıların isimleri şöyle; ’Aysun Çelik, Gönül Altay, Selindar Çelen, Fatma Tokgöz, Nurten Çelik, Emine Kara, Oktay Çelik, Gaye Çelik, Fadime Tokgöz, Lale Altay, Arife Çilingir, Ahmet Çilingir, Necibe Kartal, Birsen Demir, Saniye Çelen, Dilek Yalçın, Durkadın Yalçın, Bayram Çilingir, Altun Çilingir, Haydar Çilingir, Hanım Yalçın, Volkan Yalçın, Birsel Demir, Emine Karadağ, Arif Altıay.’

ÖLENLERİN CENAZELERİ KÖYLERİNE GETİRİLDİ

Yığılca ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu, römorkun altında kalarak hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri evlerine getirildi.

İşçilerin hepsinin Sarıkaya Köyünde ikamet ettiği ve Sarıkaya mevkisindeki ormanda çalı ve diken temizliği yaptıkları öğrenildi.

İkindi saatlerinde başlayan sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle işlerini bırakarak traktör römorkuna binen ve ilçe merkezine doğru yola çıkan işçiler, Kırık köyü mevkisindeki Işığan Deresi yakınlarında, şiddetli rüzgar nedeniyle römorkun üzerine düşen yol kenarındaki kayın ağacının altında kaldılar.

Olayın ardından çok sayıda sağlık ekibinin yanı sıra, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Düzce Arama Kurtarma Ekipleri (DAKE) ve Düzce Off Road ekiplerinin çalışmalarıyla römork altında kalanlara ulaşıldı. İlk belirlemelere göre olay yerinde 6 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi ise yaralı olarak hastanelere kaldırıldı.

Arazinin engebeli ve yağışlardan ötürü çamurlaşması dolayısıyla yavaş ilerleyen çalışmalar sonunda, bulundukları yerden çıkartılan işçilerden hayatını kaybeden Birgül Çelik (34), Nazım Kara (43), Erkan Çakır (23), Hale Çelik (17), Sedat Yalçın (13), Adalet Altay (40) ile ağır yaralı olarak Düzce Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişinin cenazeleri, nöbetçi savcının incelemesinin ardından yakınları tarafından Sarıkaya Köyüne götürüldü.

Kentteki çeşitli hastanelerde tedavileri süren işçilerden çoğunun durumunun ise ağır olduğu bilgisi alındı.

Haberin Devamı

"ÇOK ELİM BİR KAZA MEYDANA GELDİ. UMARIM BU TÜR OLAYLARLA BİR DAHA KARŞILAŞMAYIZ"

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Yığılca ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu 6 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı olaya ilişkin, "Çok elim bir kaza meydana geldi. Umarım bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız" dedi.

Şahin, kaza geçiren işçilerin Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü Karagöknar Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan bölgede orman tensil sahaları içindeki yabani otları temizleyip, gençlik çalışması yaptıklarını söyledi.

Yağışın başlamasıyla köylerine dönmek üzere yola çıkan işçilerin kaza geçirdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Çok elim bir kaza meydana geldi. Umarım bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Olay yerine gidip incelemelerimizi tamamladık. Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!