Her gün 3 kadın öldürülüyor

Güncelleme Tarihi:

Her gün 3 kadın öldürülüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:29

BUCA Kent Konseyi, kadın cinayetleri ve şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı. Konseyin başkanı Mürüvet Balcılar, Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre kadın cinayetlerinin 7 yılda yüzde bin 400 arttığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

8 yılda 5 bin 673 kadının intihar ettiğini belirten Balcılar, 2014’ün 7 ayında ise 151’inin erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Yaşamak için adalet

2013’te 10, bu yılın 6 ayında 11 kadının devlet koruması altında iken yaşamını yitirdiğini kaydeden Balcılar, “Türkiye’de her gün ortalama 3 kadın öldürülüyor. Şiddet mağduru kadınlar şikayetçi olmak için karakola gittiğinde eskisi gibi evlerine gönderiliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ı kadın cinayetlerinin durdurulması için meclisi olağanüstü toplantıya çağıran kamuoyu ile hareket etmesini talep ediyoruz. Öldürüldükten sonraki adaleti istemiyoruz, yaşamak için, adalet ve eşitlik için istiyoruz” diye konuştu.

Her gün kadına yönelik cinayet haberleriyle karşılaşıldığını belirten Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina da, “Kadına yönelik şiddetin her türlüsünün durmasını istiyoruz. Hep birlikte ‘kadına kalkan eller kırılsın’ diyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!