Yıldırım "Sandıklara sahip çıkın"

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Sandıklara sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 01:00

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, ilçe ve belediye başkanları, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) yöneticileriyle Kaya Otel’de basına kapalı toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Yerel seçimde AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yıldırım’ın seçimi sandıkta kaybettiklerini öne sürerek, şunları söylediği öğrenildi:

“Biz İzmir’de 400 bin üyemizin olmasıyla, her sandıkta 9 kişi örgütlenmemizle övünüyorduk. Ama boş olduğunu gördük. Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldığım sonuca göre İzmir’de 540 sandıkta müşahidimiz yok. Seçimde canım burnumda çalıştım. Hele son gün Bergama’nın dağ köylerine kadar gittim. Seçim gecesi Bergama’nın Roman mahallesindeki sonucu istedim, sıfır çekmişiz. Büyük Birlik Partisi ise 198 oy almış. Bu nasıl olur? Bir de baktım sandık boş, müşahit yok. Cumhurbaşkanı seçiminde sandıklara sahip çıkın.”

Bizim kötü kopyamız

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Ağustos’taki İzmir mitingine yoğun katılım isteyen Yıldırım, broşürlerin kapı kapı gezilip dağıtılmasını istedi, son anketi açıklayarak, “Erdoğan yüzde 55, İhsanoğlu yüzde 35 görülüyor. İhsanoğlu’nun oyları yükseliyor, ancak ikinci turda Kürt oyları bize geliyor ve yüzde 65 oluyor” dedi. Yıldırım çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için, “Bizim kötü bir kopyamız. Sizden şunu istiyorum. İzmir’de bize oy vermeyen seçmenin cumhuriyet, laiklik ve Atatürkçülükle ilgili önyargısı vardı. Şimdi o seçmene İhsanoğlu’na nasıl oy vereceksiniz diye sorun. Onları ikna edin” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!