Bale Festivali’nde Flamenko gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Bale Festivali’nde Flamenko gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 01:34

BODRUM’da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Bale Festivali’nin önceki akşamki konuğu İspanyol Carlos Saura Topluluğu oldu.

Haberin Devamı

Ünlü İspanyol sinema yönetmeni, senarist, aktör ve yapımcı Carlos Soura'nın adını taşıyan topluluk, Flamenko Hoy (Flamenko'nun Bugünü) gösterisiyle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde, sanatseverlerle buluştu. Gösteriyi eski bakanlardan İmren Aykut, oyuncu Ayten Gökçer, gazeteci-yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk, gazeteci Can Dündar, oyuncu Filiz Akın ve eşi Köksal Sönmez'in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi izledi.

Caz ve modern müzik
Dansla yaşamın ustalıkla harmanlandığı ‘Flamenco Üçlemesi’ adını taşıyan sinema filmleriyle tüm dünyada tanınan Carlos Saura'nın yönettiği ilk canlı dans performansı Flamenco Hoy'da, Rafael Estevez ve Nani Paños'un güç ve enerji dolu koreografileri beğeni topladı. Dünyaca ünlü İspanyol piyanist Chano Domingez'in eserleri eşliğinde 20 dansçı, caz ve modern müzik ile geleneksel flamenkodan farklılaşan gösteriyi sundu. 2 perdelik gösteri 2 saat sürdü. Sanatseverler, dansçıları uzun süre ayakta alkışladı.
Festival yarın akşam İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği “Afife” adlı bale gösterisiyle devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!