Türkiye'den arayıp dolandırıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden arayıp dolandırıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 14:13

ALMAN Federal Kriminal Dairesi 2013’te Almanya’da işlenen dolandırıcılık suçlarının yol açtığı zararın 3.82 milyar Euro olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bu suçlar bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 2 artış gösteriyor. 2013 yılının ekim ayından itibaren daha yoğun çalıştıklarını belirten daire yetkilileri, Türkiye’den arayarak dolandırıcılık yapanlarla ilgili uyarıda bulundu.

ÇOK İYİ ALMANCA KONUŞUYORLAR

Özellikle Almanya’da yaşayan yaşlıları seçen dolandırıcılar, genellikle Almanya’da doğup büyümüş ve Türkiye’ye dönmüş Almanca’yı çok iyi bilen kişileri kullanıyor. Almanya’daki kurbanlarına telefon edip genelde yüksek ikramiye kazandıklarını söyleyen dolandırıcılar, bu ikramiyeyi alabilmeleri için masraf, vergi ve diğer giderler adı altında karşı taraftan para istiyor.

1 MİLYON KİŞİDEN 117 MİLYON EURO

Dairenin raporunda, bu yolla Almanya’da 2008 yılından bu yana yaklaşık bir milyon kişiden yaklaşık 117 milyon Euro dolandırıldığı belirtildi.

Henüz ortaya çıkmayan ya da polise bildirilmeyen zararın ise çok daha yüksek olduğu sanılıyor.

Alman Federal Kriminal Dairesi bu konuda insanları aydınlatmak için broşür ve televizyonlarda kamu spotlarıyla bilgilendirme kampanyası başlattı.

Dairenin açıkladığı diğer rakamlara göre, Almanya’da geçen yıl işlenen 71 bin 663 dolandırıcılık suçunun yüzde 92’sinin açıklığa kavuşturulduğu vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!