40 metreden adrenalin atlayışı

Güncelleme Tarihi:

40 metreden adrenalin atlayışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 01:14

Türk Hava Kurumu (THK) Müzesi yerleşkesindeki atlama kulesi, adrenalin meraklılarının uğrak mekanı haline geldi.

Haberin Devamı

THK tarafından kurulan ve 2002’de hizmete açılan müzeyi ziyaret edenler, 40 metrelik kuleden paraşütle atlama imkanı da buluyor.
Müze Müdürü Selami Yıldırım, paraşüt kulesinin “anıt eser” olduğunu vurgulayarak, “Kule, 1937 yılında Celal Bayar tarafından faaliyete geçirilmiş. Cumhuriyetin ilk yıllarından kaldığı için çok değerli. Geçen yıl bakımdan geçirdik ve tekrar hizmete sunduk. İlgiden çok memnunuz. Müze ve atlama kulemizi, yılda yaklaşık 15 bin kişi ziyaret ediyor. Geçen yılki tadilattan sonra 3,5 ay içinde 822 kişi atlayış yaptı” diye konuştu.

YÜKSEKLİK KORKUSUNU YENMEYE GELEN VAR

Gerekli şartlara uygunsa isteyen herkesin kuleden atlayabileceğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:
“Hava şartları uygunsa 10.00 ile 18.00 saatleri arasında atlayış yapılabiliyor. 16 yaşından küçük çocuklar ancak ailesinin onayıyla atlayabiliyor. Yaşta üst sınır yok ancak kişinin bir sağlık problemi varsa ve son 1 yıl içinde ağır bir ameliyat geçirdiyse atlayış yaptırmıyoruz. Ayrıca 45 kilonun altındakiler ve 90 kilonun üstündekiler atlayış yapamıyor. Atlayış için gelenler arasında adrenalin ve heyecan isteyen de var, yükseklik korkusunu yenmek isteyen de var. Hazır olmayanı zorlamıyoruz ancak atlayanlar buradan çok mutlu ayrılıyorlar. İlk kez buradan atlayış yapıp daha sonra havacı olan çok insan var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!