Herkül kimliğini arıyor

Çok sayıda film seçeneğinin yer aldığı haftada ‘Herkül: Özgürlük Savaşçısı’ filmi, dikkat çekiyor. İnsan ve tanrı olmak arasında kalan Herkül, bu kez kimliğini bulmanın mücadelesini veriyor.

Haberin Devamı

Herkül: Özgürlük Savaşçısı
Hercules
Yönetmen: Brett Ratner
2014/ABD/98’

Televizyon ve sinema dünyasının en sevdiği kahramanlardan Herkül, bir kez daha beyazperdede. Bu kez Herkül’ün kimliğini arama serüvenini izleyeceğimiz filmde, Dwayne Johnson, Ian McShane, Rufus Sewell, Joseph Fiennes, Peter Mullan, John Hurt’ten oluşan uluslararası kadro dikkat çekiyor. Hem insan hem efsane olan Herkül, Thrace ülkesindeki kanlı bir savaşa son vermeye yardımcı olmak için bir grup paralı askere liderlik yapar. Doğuştan acılar çekmiş biri olan Herkül, bir tanrının gücüne sahiptir ama bir insanın çektiği acıyı da hissetmektedir.

Fransız usulü korku

Dehşet Kasabası
Among The Living
Yönetmen: Julien Maury, Alexandre Bustillo
2014/Fransa/90’

“İçerde”ve “Korkunç Hazine” filmleriyle tanıdığımız sinemacı ikili Maury ve Bustillo’nun yeni korku filmleri, bir gün okulu asıp terk edilmiş bir lunaparka giden ve burada korkunç şeylere tanık olan 3 arkadaşın başından geçenleri anlatıyor.

Haberin Devamı

Bu yoldan dönüş yok

Korku Yolu
In Fear
Yönetmen: Jeremy Lovering
2014/İngiltere/85’

Daha çok televizyon için çektiği dizi ve belgesellerle tanınan Jeremy Lovering’in ilk filmi “Korku Yolu”, arabayla tatile çıkmış genç bir çiftin yollarını kaybetmesini ve dönüp dolaşıp aynı yere geldikleri bu labirentin içinde birisi tarafından takip edilmelerini anlatıyor.

Haftanın yerli korkusu

Muska
Yönetmen: Özkan Çelik
2014/Türkiye

Haftanın yerli korku seçeneği ilk filmini çeken Özkan Çelik’ten geliyor. Sevgilisini aldattığı için evinden olan Cemal, üstüne bir de işsiz kalmıştır. Sonunda kendine döküntü bir evde oda bulmayı başarsa da evdeki garip olaylardan dolayı taşınmak ister. Ancak evin sakinlerinden Yasemin’in ısrarlarına dayanamayıp kalmayı kabul eder. Celal’in verdiği bu karar, hayatının akışını tamamen değiştirecek, karanlık ve geri dönülmez bir yola girmesine sebep olacaktır.

Bu da güldürmüyor

Anormal Aktivite 2
A Haunted House 2
Yönetmen: Michael Tiddes
2014/ABD/86’

Geçen yıl izlediğimiz “Anormal Aktivite”nin devamı olan film, korku filmlerinin parodisi olma hevesinde. Çok sevdiği Kisha’yı bir trafik kazasında kaybeden Malcolm, hayatında yeni bir sayfa açarak iki çocuk annesi Megan ile evlenir. Fakat bu sırada canlanarak hayata geri dönen Kisha’nın mahalleye taşınması hayatlarını alt üst edecektir. İlk filmden bile daha az komik olduğunu özellikle belirtelim.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan’da kadın olmak

Vecide
Wadjda
Yönetmen: Haifaa Al-Mansour
2012/Suudi Arabistan-Almanya/98’

Riyadlı 10 yaşındaki Wadjda baskıcı ve tutucu çevresine rağmen eğlenmeyi seven, girişken ve her zaman sınırları zorlayan bir kızdır. Aynı mahallede oturduğu Abdullah bir gün onu kız olduğu için aşağılar ve ikili kavga ederler. Bu kavganın ardından yeşil bir bisiklet gören Wadjda’nın aklında tek bir şey vardır: O bisiklete sahip olmak ve Abdullah’ı bir bisiklet yarışmasında geçmek. Suudi Arabistan’nın ilk kadın yönetmeni olan Haifaa Al-Mansour, bir kız çocuğun birey olma hikayesini kurarak son derece cesur bir işin altına girmiş ve sonuç 20’den fazla ödüllü bir film olmuş.

Fonda 80’ler

Haberin Devamı

İtalya Tatili
Walking on Sunshine
Yönetmen: Max and Dania
2014/İngiltere/98’

Sarsıntılarla dolu bir aşk hayatı olan Maddie, sonunda aradığı aşkı bulmuştur ve muhteşem bir erkek olan Raf’le evlenmeye karar vermiştir. İtalya Puglia’da yapılacak düğüne kardeşi Taylor’ı da davet etmiştir. Ortada herkes için sürpriz olacak bir gerçek vardır; Raf, Taylor’ın eski aşkıdır. Aslında hayatının aşkıdır. Hikayesi beni yormasın, içinde 80’lerin müzikleri de olsun, insanlar şarkı söyleyip dans etsin diyorsanız “İtalya Tatili” tam size göre.

Noel Baba olmak kolay değil

Zamanda Yolculuk
Saving Santa
Yönetmen: Leon Joosen, Aaron Seelman
2014/İngilterABD/98’

Her yıl gittikçe artan hediye talebini karşılayabilmek için zaman makinesi kullanan Noel Baba’nın kötülere karşı mücadelesini anlatan bu animasyon, sadece çocuk izleyicilere yönelik olduğunu hatırlatalım.

Yazarın Tüm Yazıları