Hentbol takımına yeni antrenör

Güncelleme Tarihi:

Hentbol takımına yeni antrenör
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 15:07

Hentbol Bayanlar Süper Ligi ekiplerinden KastamonuBelediyespor, Antrenör Osman Kalyoncu'yla sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Kulüp Başkanı Mustafa Uğur Ünal, kafede düzenlenen imza töreninde, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, çalışmaları belirli noktaya getirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda, deneyimli Kalyoncu'yu da antrenörlüğe düşündüklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Hocamız Süper Lig'e hakim olduğu için bütün oyuncularla dirsek teması içinde. Sezon başladıktan sonra, Kastamonu'yu hentbol şehri haline getirebilirsek, farkındalık yaratabilirsek... Maç günlerinin şölen havasında geçmesini istiyoruz. Bu konuda hocamızın da görüştüğü şirketler var, biraz daha profesyonel manada bakıyoruz bu işe. Hocamızın altyapıyla ilgili düşünceleri var, kentteki beden eğitimi öğretmenlerini bu işin içine katarak. Anladığım kadarıyla hocamız, yatılı okullara da büyük önem veriyor. Onunla ilgili de çalışmalarımız olacak. Kendisine sözleşmenin hayırlı olmasını, yeni görevinde başarılar dilerim."

Kalyoncu da Kastamonu'nun kendisi için yabancı olmadığını dile getirerek, milli takım ve kulüp kamplarının birçoğunu burada yaptıklarını anlattı.

"Rize'yle de görüşüyordum ama tercihimi Kastamonu için kullanmayı düşündüm" diyen Kalyoncu, "Gerçekten yeni yönetim ve yapılanmanın kafamızdakileri yapma adına iyi zemin olduğunu düşünüyorum. Şu anda Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğretim görevlisiyim. Bu sene Süper Lig'de yeni çıkan kulüplerin yaklaşımlarından kaynaklanan dengesizlik var. Bu dengesizliğin içinde yer almak istemiyoruz. Geçen sene Kastamonu çok ızdırap yaşadı. Mevcut transferleri yabancılar olmasına rağmen, son anda Konak Belediyesini yenerek ligde kalmayı başardı. Bunu, bu yıl yaşamamamız lazım" ifadesini kullandı.

Kalyoncu, uzun vadede Kastamonu'yu uluslararası eğitim merkezi yapmak için çalışacaklarını aktararak, bu konuda dünyayla entegrasyonlarının çok iyi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, Kalyoncu, kulüp yönetimiyle bir yıllık sözleşmeye imza attı.

Törene Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş, Kastamonu Belediyespor Yardımcı Antrenörü Cengiz Kesici ve Basın Sözcüsü Hüdaver Eski de katıldı. Heyettekiler, daha sonra Atatürk Spor Salonu ve Gazi Stadı başta olmak üzere, kamp alanlarında incelemelerde bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!