O'nun adı Tuz Çocuk

Güncelleme Tarihi:

Onun adı Tuz Çocuk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 11:40

12 yaşındaki Murat Can Rieden, nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Tedavi edilemeyen hastalığını tıp dilindeki adı ‘Mukoviszidose’. Türkçesi ise ‘tuz çocuk’.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Allgaeu bölgesindeki Rieden am Forggensee kasabasında yaşayan Aynur Yavuz Rieden, iki çocuğunun hastalığıyla mücadele ediyor. Önce, 21 yaşında olan kızı şimdi de 12 yaşındaki oğlu Murat Can...

Murat Can’ın vücudunun tuz ürettiğini belirten Rieden, şöyle konuştu: “Nadir görülen bir hastalık. Vücutta tuzlar kristal halinde görülürken, bronşitlerde aşırı balgam oluşuyor. Bu da nefes alışını güçleştiriyor. Ciğerlerine oksijen gitmiyor ve hayati tehlike oluşturuyor. Tedavisi de yok. Eğer bulunmazsa çocuklarımız ömür boyu bununla yaşamak zorunda.”

Murat Can ise “İleride ya polis ya da doktor olmak istiyorum. Doktor olursam çocukları tedavi etmek, polis olursam da yine çocukları kötülüklerden korumak istiyorum” dedi.

BİR İLACIN FİYATI 3 BİN 900 EURO

MURAT Can, günde 13 ayrı antibiyotik kullanıyor. Her birinin fiyatı yüzlerce Euro tutarken, tek bir ilacın fiyatı ise 3 bin 900 Euro. Üç haftada bir kontrole giden Murat Can, iki ayda bir yattığı klinikte üç hafta boyunca antibiyotik tedavisi görüyor. Haftada iki gün jimnastik terapisi, sabahları ise buhar makinesine giriyor. Tüm bunlar için de 12 km’lik yol gidip geliyor. Hastalığın tıp dilindeki adı ise ‘Mukoviszidose’. Türkçesi ise, ‘tuzlu çocuk.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!