Ece Saygun: Bu fotoğrafa sevinemedim

Güncelleme Tarihi:

Ece Saygun: Bu fotoğrafa sevinemedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 02:16

BALYOZ operasyonunda babasını sabah 4’te uyandırıp sabıka fotoğrafı çektiren emniyet müdürü Kazım Aksoy’un da son operasyonda gözaltına alındığını öğrenen emekli Orgeneral Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun, “Bizden esirgedikleri adalet umarım onları bulur” dedi. Ece Saygun, Kazım Aksoy’un gözaltı fotoğraflarını internet sitelerinden görünce, Twitter’daki hesabından, “Babamı gözaltına alan, sorgulayan ve sabah 5’te uyandırıp göğsüne yafta tutturup sabıka fotoğrafı çektiren Kazım Aksoy da gözaltında” diye yazdı.

Haberin Devamı

Telefonla ulaştığımız Ece Saygun, o an ne hissettiğini şöyle anlattı:

Ece Saygun: Bu fotoğrafa sevinemedim
GÖZALTINDAKİ POLİSLERE İKİ KOZMİK SORU


“SEVİNMEDİK, ÜZÜLDÜK”

Babam 70 yaşında hasta bir insan. Sabahın 4’ünde kaldırıp, yaftalayıp fotoğraf çektirdiler. Şimdi bunu yapan kişiler gözaltında. İnsanda çok karışık duygular oluyor. Herkes sevinmemizi bekledi ama biz sevinmedik. Üzüldük.Gözümün önüne 4 yıl önceki sahneler geliyor. Şimdi orada da küçük çocuklar var. İnsan en çok da onlara üzülüyor. Niye oluyor ki bütün bunlar? Tam da bayram öncesi. Bizler için işlemeyen hukukun, onlar için işleyip işlemediğini biz de takip edeceğiz. O kadar büyük bir hukuksuzluğa maruz kaldık ki. Onların bize uyguladıkları hukuksuzluğun, onlara uygulanmaması için elimizden geleni yaparız. Umarım onların en temel hakları gözetilir. Biz babamın ilaçlarını veremedik. Sabah 5’te uyandırıldı sabıka fotoğrafı çektirildi. Bir de babam 70 yaşında. Bunlar gibi genç de değildi.”

Ece Saygun: Bu fotoğrafa sevinemedim
Ali Fuat Yılmazer: Bu şeref madalyalarını görün

Haberin Devamı

EN ZOR ZAMANLARI

“Şimdi orada bekleyen aileler için en kötüsü ilk 4 gün. Ne olduğunu bilemediğin zaman. Ne kadar sürecek bilmiyorsun. Eve gitsen gidemezsin, kalsan da kalamazsın. Gidince ya bir şey olursa diye düşünürsün hep. Bir an önce bitsin istiyorsun. Her şey netleşsin. Tutuklansa bile için rahatlıyor.”

Ece Saygun: Bu fotoğrafa sevinemedim
Polisten polise sahurda paralel baskın



KİTABINDA ANLATMIŞTI

Ergin Saygun Türk Ordusuna Balyoz isimli kitabında gözaltındaki sabıka fotoğrafının nasıl çekildiğini şöyle anlatmıştı: “İfadem saat 02.30’da bitti. Yarım saat bilgisayarda yazılı olan verdiğim ifadeyi okudum. Emniyet amirinin odasındaki bir koltukta yattım. Saat 04.00’te uyandırdılar, parmak izi almak için. Sabıka kaydı için resimlerim çekildi. Filmlerde gördüğümüz gibi, göğsümüzde üzerinde numara buluna nbir yafta. Önde ve arkadan fotoğraflar. Terör zanlısı olarak sabıka fotoğrafı çektirmek için o levhayı göğsümde tuttuğumda 43 senelik meslek hayatım gözümün önünden geçti. Devlete sadakatle hizmetin bedeli bu herhalde diye düşündüm. İçimden yapılanlara isyan etmek geldi. Ama devlete isyan etmenin aldığımız meslek terbiyesinde yeri yok.”

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK İŞKENCE YAPILIYOR

Ters kelepçe takılarak hastaneye getirilen eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de girişte, "Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor" dedi. Çıkışta da "Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır" diye konuştu.
Emniyet Amiri Gaffur Ataç ise “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna “Vatan haini değiliz. Haram yemedik, yolsuzluk yapmadık. Zulmü yapanlara söylüyorum, korksunlar titresinler” diyerek cevap verdi.

Ece Saygun: Bu fotoğrafa sevinemedim
Eşi fenalaşan müdürden haber var


TERS Kelepçeye suç duyurusu

Yurt Atayün, ellerinin arkadan kelepçelenmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, İstanbul Emniyet Müdür Selami Altınok, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, Terörle Mücadele Şube Müdürü Kayhan Ay, Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Cengiz Koçak ile gözaltı işlemlerinde görev alan memurlar savcılığa şikâyet edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!