Ateşkesi reddettik, reddedeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Ateşkesi reddettik, reddedeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:10

TÜRKİYE, Gazze’de ateşkesin sağlanması için ABD ve Hamas’ın da içinde bulunduğu kritik bir telefon diplomasisi başlattı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı El Atiyye ile iki kez, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal’le de bir kez telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmelerde Meşal, Hamas’ın ateşkes şartlarını, “İsrail’in operasyonu derhal durdurması, Refah Sınır Kapısı’nın açılması, tutuklu Filistinlilerin serbest bırakılması, Gazze’ye deniz ve hava ablukasının kaldırılması ile bu kapsamda Gazze’ye havaalanı yapılmasına izin verilmesi” olarak sıraladı.

'Şartlarımızı sunduk'

Meşal, şartları kabul edilmezse ateşkes anlaşması yapmalarının mümkün olmayacağını bildirdi. Dün Katar’da basın toplantısı düzenleyen Meşal “Herkes bizden önce ateşkesi kabul etmemizi ve ondan sonra haklarımızı müzakere etmemizi istiyor. Bunu kabul etmiyoruz. Bugün reddettik, gelecekte de reddedeceğiz” diye konuştu. Meşal, “Meşru ateşkes talebimizi Türkiye, Katar, Mısır ve Filistin yönetimlerine sunduk. Taleplerimizin gerçekleştirilmesi konusunda kim başarılı olursa, bu konudaki çabalarını memnuniyetle karşılarız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!