Anayasa Mahkemesi'nden Yıldırım karar

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Mahkemesinden Yıldırım karar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 23:19

AYM, Aziz Yıldırım’ın şike davasıyla ilgili yaptığı yeniden yargılama başvurusunu reddetti. Ancak bu karar Yıldırım’ın yeniden yargılanma sürecini engellemiyor.

Haberin Devamı

ANAYASA Mahkemesi (AYM) dün yeniden yargılanacak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Şike Davası’yla ilgili olarak yaptığı bireysel başvurusunu oybirliği ile reddetti. AYM, Yıldırım’ın “adil yargılanma hakkı” ve telefon dinlemeleri nedeniyle “özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği” iddialarını yeniden yargılaması başladığı ve olağan başvuru yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddetti. AYM’nin ret kararı Yıldırım’ın yeniden yargılaması sürecini ve yeniden hak ihlali iddiasıyla bireysel başvuru yapmasını engellemiyor.

‘HÜKÜMLÜ’ DEĞiL ‘SANIK’

İnfaz ertelemesi de yapılan Yıldırım’ın davası 1 Eylül’deki yeni adli yılda sil baştan görülecek. Yeniden yargılama kararı ile “hükümlü”den “sanık” statüsüne geçen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, ikinci kez yapılan yargılama sonucunda da olası bir hak ihlali yapıldığı iddiasında bulunursa, karar kesinleştikten yani başvuru yollarını tükettikten sonra isterse yine AYM’ye bireysel başvuru yapabilecek.
Aziz Yıldırım, mahkemede yeni CMK (Ceza Mahkemesi Kanunu) hükümleri ışığında yargılanacak. Mahkeme Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın lehine olan hükümleri dikkate alıp uygulayacak.

Haberin Devamı

F.BAHÇE’nin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Anayasa Mahkemesi; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden yargılama kararı verilmesi nedeniyle ve henüz iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın, Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru hakkındaki kararını, yeniden yargılanma sonrasına bıraktı” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!