Malezya uçağında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollanda'ya getirildi

Güncelleme Tarihi:

Malezya uçağında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollandaya getirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 18:05

Ukrayna’nın doğusunda geçtiğimiz hafta füzeyle vurulduğu tahmin edilen Malezya Havayollarına ait Boing-777 uçağında hayatını kaybeden 298 kişinin naaşları Hollanda’ya getirilmeye başlandı. Bu arada, kazada vatandaşlarını kaybeden ülkelerden Avustralya’nın Başbakanı Tony Abbott, dün yaptığı açıklamada, kapsamlı bir arama çalışması yapılmadığı taktirde bazı cesetlerin hiç bulunamayabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın Harkov kentine derin donduruculu trenlerle getirilen cenazelerin bir bölümü bugün Hollanda’ya götürüldü. Yaklaşık 40 cenaze Hollanda ve Avustralya askeri kargo uçaklarıyla Eindhoven kentine taşındı.

Malezya uçağında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollandaya getirildi

İki askeri uçakla getirilen 40 tabut Eindhoven’da törenle karşılandı.

Malezya uçağında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollandaya getirildi

Törende Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima da hazır bulundu.

Malezya uçağında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollandaya getirildi

Haberin Devamı

KAYIP CESET KRİZİ
Ukrayna’nın doğusunda geçtiğimiz hafta füzeyle vurulduğu tahmin edilen Malezya Havayollarına ait Boing-777 yolcu uçağı trajedisine şimdi de kayıp ceset krizi eklendi.

Malezya uçağında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollandaya getirildi

Rusya yanlısı Donetsk ayrılıkçıları liderlerinden Aleksander Boroday, Harkov’a gönderdikleri trende 282 kişinin bulunduğunu önceki gün açıklamasına rağmen, Harkov tren istasyonunda sayıma başlayan Hollandalı adli tıp görevlileri sadece 200 yolcunun cesedini bulduklarını açıkladı. Patlak veren noksan ceset krizi üzerine şimdi batılı devletler uçağın düştüğü Donetsk bölgesi doğusundaki “Snejni” yerleşim biriminde yeniden tam teşekküllü arama tarama operasyonu başlatılmasını talep ediyor.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar Rusya’nın emriyle kazayı araştıran uluslararası uzman grubuna her türlü yardımı sağlayacakları sözünü vermişti. Ancak uçağın düştüğü bölgede en az 100 km2 alanda sil baştan yeni arama tarama operasyonu başlatılmasına ayrılıkçıların izin verip vermeyeceği belirsizliğini koruyor.

ABBOTT: BAZI CESETLER HİÇ BULUNAMAYABİLİR
Bu arada, kazada vatandaşlarını kaybeden ülkelerden Avustralya’nın Başbakanı Tony Abbott, dün yaptığı açıklamada, kapsamlı bir arama çalışması yapılmadığı taktirde bazı cesetlerin hiç bulunamayabileceğini söyledi. Abbott, “Muhtemelen birçok ceset yaz sıcağının altında hayvanların saldırılarına açık bir şekilde orada öylece yatıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KARAKUTULAR İNGİLTERE’DE
Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının iki karakutusu incelenmek üzere İngiltere'ye getirildi.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Uçak Kazaları İnceleme Dairesi'nin (AAIB) genel merkezine getirilen iki karakutunun kayıtlarının incelenmesinin olayın aydınlatılmasına önemli katkı sunması bekleniyor.

Olaya ilişkin soruşturmayı yürüten Hollandalı yetkililerin talebi üzerine İngiltere'ye getirilen karakutuların birinde uçağın sefer sırasındaki hızı, bulunduğu yükseklik ve motor gücü gibi uçağa ilişkin teknik bilgiler yer alırken, diğer kutuda kokpit içi ses kayıtları bulunuyor.

Kayıtların çözümlenmesinin karakutuların aldığı hasara göre değişeceği belirtilse de incelemenin yaklaşık iki günde tamamlanması bekleniyor. Kayıt sonuçlarının daha sonra karakutularla Hollandalı yetkililere teslim edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın Rusya sınırı yakınında perşembe günü düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Uçağın Ukrayna ordusu ile çatışan Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından füze ile düşürüldüğü iddia edilmişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!