"İzmir'e yazık oluyor"

Güncelleme Tarihi:

İzmire yazık oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:30

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, STK temsilcileri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleşecek iftar için İzmir’e geldi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde Suriye tarafından gelen silahlı grupların açtığı ateş sonucu şehit düşen Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan’ın, Bornova Kavaklıdere’deki cenaze törenine katıldıktan sonra Karabağlar’a geçen Yıldırım, AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.
Konuşmasına “Sizleri çok özledim” diyerek başlayan Yıldırım,
30 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de teşkilat olarak çok çalıştıklarını ifade etti, “Nasip değilmiş olmadı” dedi, şunları söyledi;
“Hizmet yaparlarsa ne ala, yapmazlarsa enselerinde olmaya devam edeceğiz. Amacımız onların rehavete kapılmaması. Ya çalışacaklar ya da çalışacaklar. İkinci bir alternatif şehrin anahtarını teslim edecekler. Maalesef çalışmak bunların ruhunda yok. Hizmet bunların anlayışında yok. İzmir yerinde bile saysa yeter, ama geri gidiyor.”

Haberin Devamı


Çatı inandırıcı değil

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Yıldırım, “Ortak bir aday sağa dönüyor MHP’liler mesaj veriyor CHP’liler kızıyor. CHP’lilere bir şey söylüyor MHP’liler ayağa kalkıyor. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Her tarafa mesaj vermeye kalkarsan inandırıcılığın kalmaz. Kendi olacaksın. Değerlerinle siyaset yapacaksın. AK Parti gibi dik duracaksın diklenmeyeceksin. 10 Ağustos eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin oylanacağı bir seçimdir” dedi.
Seçim kampanyası çerçevesinde İzmir’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren İhsanoğlu’na gönderme yapan Yıldırım, “İzmir’de 9 saat program yaptı. 4 saati dinlenme, 4 saati basın toplantısı. Güç lazım performans lazım. 24 saatin 25 saatinde çalışan bir Cumhurbaşkanı lazım” diye konuştu.


İzmirlilere çağrı

Konuşmasının sonunda “İdeolojik olarak oy verenlere soruyorum” diye seslenen Yıldırım, “Çatı adaya hangi standartlara uygun olduğu için oy verecekler merak ediyorum. Acaba ilkeleri mi değişecek, yoksa gerçeği görecekler mi. İzmirlilere parti ayrımı yapmaksızın, Yeni Türkiye’nin inşaatında ben de varım demesini bekliyorum” dedi.
Yıldırım günlerdir basında yer alan metro hattında tünel yırtılması, yangın söndürme ve algılama sisteminin olmaması konusunda da, “ Metro başından beri sıkıntılı, 10 senedir yapılıyor, taksit taksit açılıyor. İzmirli bıktı usandı, artık umudunu da kesti. Açılsa ne olur açılmazsa ne olur. Güvenlik ile ilgili böyle bir program varsa ciddiye almak gerekir. İnsan hayatını riske atacak, güvenlik açığı bulunan bir metro açılmamalıdır” dedi.
Yıldırım, Başbakanlık için adının geçmesine ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!