Mal varlığı Soma'ya

Güncelleme Tarihi:

Mal varlığı Somaya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:30

GEÇEN 13 Mayıs’ta 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait ocakta meydana gelen facianın ardından birçok kurum ve özel şirket, çeşitli kampanyalar düzenledi. Kimi firmalar eşya, kimileri para yardımında bulundu. Ancak bunlar arasında en dikkat çekenlerden birine Sarıyer Mürüvet Evyap Okulları öğrencisi 8 yaşındaki Enes Batuhan Başoğlu imza attı.

Haberin Devamı

Kendi harçlığıyla başladı
Soma’da babalarını yitiren çocukların haberlerini izleyen Batuhan, yaşıtları için yardım etmek istedi. Bunun için ilk aklına gelen kendi harçlıkları ile oyuncak ve giysilerini vermek oldu. Küçük çocuk ardından da, mail ve telefonla ulaştığı kişilerden, Soma’daki çocukların dramlarını anlatarak yardım topladı. Batuhan, işadamı olan babasının yakın arkadaşı Almanya’da maden ocakları için değirmen üreten Tomas Loesdhe’ye de mektup yazdı ve ondan da yardım istedi. Yaklaşık 15 gün süren uğraşları sonrasında Batuhan, topladığı para ile diğer giysi ve oyuncakları babası Hasan Başoğlu ve annesi Ayhan Başoğlu ile birlikte Soma’ya getirdi. Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı’yı ziyaret eden Batuhan ve ailesi, 5 bin TL para ve giysilerle oyuncakları Atçı’ya teslim etti. Toplantıda Belediye Başkanı Hasan Ergene de bulundu.

Haberin Devamı


Ancak bunları yapabildim

Yardımı aile dostlarından ve arkadaşlarından topladığını söyleyen Batuhan, şunları anlattı: “Çocukları görünce bir şeyler yapmak istedim. Sonra aklıma bu fikir geldi. Ben de kimine telefonla, kimine de e-maille ulaşıp destek istedim. Onlar da bana yardım etti. Bunları ailemin yardımıyla buraya getirdim. Şimdi görevimi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ancak elimden bu kadar geldi. Yardımların sürmesi için elimden geleni yapacağım.”
Kaymakam Atçı ise, “Batuhan’ın topladığı para değil, davranışı daha önemli. Minik yüreğiyle büyüklere örnek olacak biri davranışta bulundu. Ben bu paranın en iyi şekilde değerlendirilmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!