Halilhodzic: Buraya onuncu sıraya oynamaya gelmedim

Güncelleme Tarihi:

Halilhodzic: Buraya onuncu sıraya oynamaya gelmedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 17:37

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, kesinlikle takviyeye ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Bu da herhangi bir oyuncuyla olmayacak. Çok sağlam ve iyi oyuncu bulmamız gerekiyor. Bunun için de çalışıyoruz" dedi. Halilodzic, "Ben buraya 10'uncu 12'nci sıraya oynamak için gelmedim. Trabzon'a gelmemin nedeni yüksek performans ile ilk üç sıraya oynamak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vahid Halilhodzic, Avusturya'da kamp yapılan otelde basın toplantısı düzenledi. Halilhodzic kamp çalışmalarının iyi geçtiğini belirterek şöyle konuştu: "Trabzon'da futbolculara dayanıklılık ve tıbbi birçok test yaptıktan sonra Hall İn Tirol kasabasına geldik. Bu testler sonrasında aldığımız bilgilere göre çalışmalara başladık. Yaptığımız testler sonucunda bir çok oyuncunun uzun zamandır idman ve koşu yapmadığının farkına vardık. Birçoğu burada yaptığımız çalışmalara, tempoya zorlukla yaklaşıyor. Oyuncularımızı yüksek performansa ulaştırmaya çalışıyoruz. 3 gün boyunca günde 3 antrenman yaptık. Sahada ve salonda vücut geliştirme egzersizlerimiz, çalışmalarımız oldu. Bu süreci futbolcular tabi ki pek hoşlanarak yapmıyor. Muhtemelen birçok oyuncu bu şekilde çalışmaya alışkın ve istekli değil. Ama herkes maksimum sınırını zorlayarak çalışmaya başladı. Birçoğu çok acı çekti ama genel anlamda çok güzel bir kamp geçiriyoruz. Tecrübeme dayanarak günde üç antrenman yaptırdım ve bu bence oyuncuları en üst düzeyde performansa ulaştırmak adına en önemli teknikti."


FAIR PLAY MESAJI
Boşnak teknik adam, bir gazetecinin, 'Sahanızdaki ilk maçı Fenerbahçe ile oynanacaksınız. İki taraf arasında daha önce yaşanan olaylar sizi korkutuyor mu?" şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi: "Burada beni korkutan bir durum yok. İstanbul'un üç büyük kulüpleriyle aramızdaki rekabetten başka bir şey değil bu. Bu tarz karşılaşmaların genel anlamda yoğun ilgi çektiğini biliyorsunuz. Taraftarların yoğun ilgiyle stada gelmek istediğini biliyoruz. Ama bazen disiplin konularında bazı hatalar olabiliyor. Umarım bundan sonra hem Trabzonspor, hem de Fenerbahçe açısından ağrısız sancısız güzel bir maç olur."


"TRABZON'A DÖNÜŞÜMDE HER ŞEYİN HALLOLACAĞINI UMUYORUM"
Halilhodzic, gece geç saatlere kadar transfer görüşmesi yaptığını ifade ederek, "Geldiğim günden itibaren yoğun şekilde çalışıyoruz. İlk izlenimim takımızın fiziksel açıdan yüksek seviyede olmadığı yönünde. İkinci kararım ise bu grubu güçlendirmemiz gerektiğidir. Başarıya ulaşmamız için güçlenmemiz gerekiyor. Size ilk basın toplantımızda söylediğim gibi 3-4 yabancı futbolcu transferimiz olacak. 2-3 tane muhtemelen de Türk oyuncu olacak. Yeni gelenler maalesef gidişlere de sebep olacak. Kısacası Trabzon'a dönüşümüzde her şeyin halledileceğini, biteceğini umuyorum. Benim de isteğim herkesin burada kalması ama maalesef böyle bir şansımız imkanımız yok. O yüzden bizim ilk müsabakalarımız çok zor olabilir. Ama transfer hakkında çok çalıştığımızı bilmenizi isterim. İsim vermeyeceğimizi de tahmin etmelisiniz."


"HERKESİN BURADA OLMASINI İSTERDİM"
Halilhodzic, kampa birkaç yabancı oyuncunun gelebileceğini vurgulayarak, "En önemlisi oyuncunun kalitesiyle insanlık kalitesini birbiriyle karıştırmamız gerekiyor. Kulübe gelen yabancıya daha fazla bir şey vermemiz gerekiyor. Bazen de duyduğum rakamlar bizim imkanlarımızın dışına çıkıyor. O yüzden çok konuşuyoruz, tartışıyoruz. Farklı farklı yollar, karşımıza çıkıyor. O yollarda hata yapmak istemiyoruz. Sahada birkaç görev alanında Türk oyuncu istedim. Şu an bunlar biraz karmaşık. Herkesin burada olmasını isterdim ama elimde olan imkanlar bu kadar. Devamı nasıl gelişir, bakacağız" diye konuştu.


"BENİM MESAJIM COLMAN VE MALOUDA'YA NET İLETİLDİ"
Takımdaki gelecekleri belirsizliğini koruyan Colman ve Malouda hakkında da konuşan Boşnak teknik adam, şu ifadeleri kullandı:
"Gelmeden önce takımda bazı sorunlar olduğunu duydum. Bu sorunlar belki tamamen kaybolmuş olmayabilir ama benim yanımda bir oyuncu idmanı terk ederse öyle bir imkanı, şansı ve fırsatı yok. Bende yok. Malouda ve Colman ile görüştüm, konuştum. Her şeyi anlattım. İdmanlara da katıldınız, kendi gözlerinizle gördünüz. Benim mesajım Malouda ve Colman'a gayet iyi iletildi."


"ÇOK SAĞLAM İYİ OYUNCULAR BULMAMIZ GEREKİYOR"
Halilhodzic, yoğun bir bilgi akışı içerisinde olduğunu da belirterek, "Kamp döneminden sonra yabancı oyuncularla ilgili kararımı vereceğim. Birkaç yabancı hakkında kararlarımız olacak. Bourceanu'nun sakatlığı var. Yarın Münih'e gidecek özel bir doktor ile görüşmesi olacak. Bamba'nın gidebileceğini kesin olarak söyleyebilirim. Çünkü toplantıya geç kaldı, gelmedi. Yoğun bilgi akışı içindeyim. Her şeyi şu an topluyorum ve çalışmalar neticesinde bir karara varacağım. Bende kesin olan bir şey var ki, bize takviye güç gerekiyor. Bu da herhangi bir oyuncuyla olmayacak. Çok sağlam ve iyi oyuncu bulmamız gerekiyor. Bunun için de çalışıyoruz" diye konuştu.


"40 KİŞİYE BİRDEN İDMAN YAPTIRAMAM"
Halilhodzic, kampa getirmediği oyuncularla ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Ben 40 kişiye birden idman yaptıramam. Onun için bu kararı aldım. Birkaç oyuncunun getirilmemesi konusunda bana tavsiyelerde bulundular. Getirdiğim grup ile çalışmak zaten zor ama 35-40 oyuncuyla daha zor olabilirdi. Her oyuncu da farklı farklı yetenekler görüyorum. Tam nihai kararı kamp döneminden sonra Trabzon'da vereceğim."


"TRABZON'A GELMEMİN NEDENİ YÜKSEK PERFORMANS İLE İLK ÜÇ SIRAYA OYNAMAK"
Hangi tarzda oyuncuya ihtiyaç duyduğunun farkında olduğunu da söyleyen Boşnak teknik adam şu ifadeleri kullandı: "Bir Manchester City, Real Madrid gibi oyuncuyu seçemeyiz. Çok iyi, pahalı olmayan oyuncuları bulmamız gerekiyor. Transferi yapmamız, bu oyuncunun da adaptasyon sorunu yaşamaması gerekiyor. Çünkü Trabzon adaptasyonu zor bir şehir. Transferde neler yaşandığından haberdarım ve bunun için fikirlerim var. Ben buraya 10'uncu 12'nci sıraya oynamak için gelmedim. Trabzon'a gelmemin nedeni yüksek performans ile ilk üç sıraya oynamak. Bunun için kadromuzun sağlam olması gerekiyor."


"CEZAYİR'DEN GELMEK İSTEYEN OYUNCULAR VAR"
Halilhodzic, Cezayir Milli takımından birkaç oyuncunun kendisiyle oynamak istediğini de ifade ederek, "Ama bildiğiniz gibi dünya kupasından sonra oyuncuların ücretleri o kadar yükseldi ki, o yüzden pazarlık ve konuşmamız çok uzun sürüyor. Birkaç gün oluyor ben geleli ve acele etmemem gerekiyor. Elimdeki oyuncu kalitesini keşfetmem lazım. Ondan sonra elimde ne eksik onun kararını vereyim ki dış transferlere karar vereyim. Benim için önemli olan gruptaki insanların kişisel kaliteleri, birbirleriyle bağlantısı. Farklı ülkelerden gelen çocukların kaynaşması birden olmuyor. Farkına vardığım diğer konu da bunu düzeltmek. Bireysellik ve egoistliği bırakmamız lazım ki bir grup oluşturalım. Önce dış sorunlarımızı halledelim, sonra sahaya geçeriz."


"GELDİĞİM GÜNDEN İTİBAREN 20 SAAT ÇALIŞTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"
Halilhodzic, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bana Trabzonspor'a gelmem konusunda mektup dahi geldi. Benden olan beklentileri biliyorum. Geldiğimden beri günde 20 saat çalıştığımı düşünüyorum. Her şey Vahid'e, bana bağlı. Bu sorunların mozaiklerini çok sağlam oturtmamız, toparlamamız gerekiyor. Trabzon'a yakışır şekilde isteği, arzuyu yakalamamız gerekiyor. Trabzonspor'un ne şekilde oynayacağını şu an söyleyemem. Umarım birkaç iyi oyuncunun gelmesi bizi sevindirir. Ufak neticelerden hiçbir zaman tatmin olmam. İlk 6 ay her şey zor olacak. Seyircilerimizin, Trabzonspor taraftarının benden beklentilerini biliyorum. Elimden geleni yapıyorum. Kaliteli bir ekibi güzel oyuncularla kurmaya çalışıyorum. Bu çocuklara sadece Türk ligi değil Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme arzusunu aşılamayı istiyorum."


"FİKSTÜRÜ DEĞERLENDİRMEYE VAKTİM YOK"
Halilhodzic, bir gazetecinin, "Fikstürü değerlendirir misiniz?" şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Lig fikstürü için şu anda değerlendirme yapamayacağım. Şu anda sadece işime odaklandım. Farklı sıkıntılarım var. Her gece 12'ye kadar telefonda görüşmelerim oluyor, yoğunum. İlk aşamada yoğun tempoda çocuklarla çalışıyorum, gece transferleri kovalıyorum. Günüm yeterince yoğun ve fikstürü düşünmeye vaktim yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!