Mahallenin 'dertli' muhtarları

Güncelleme Tarihi:

Mahallenin dertli muhtarları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:29

Mamak’ın Akdere ve Kazım Orbay mahalle muhtarları, semtteki bozuk kaldırımlar, aydınlatma direği ve trafik lambası sorunlarını Ankara Hürriyet’e anlattı. Muhtarlar, “Artık yeter, lütfen yetkililer yardımcı olsun” dedi.

Haberin Devamı

Mamak’a bağlı Akdere ve Kazım Orbay mahallelerinde görev yapan muhtarlar, sorunların çözüme kavuşması için bir araya geldi.
Semtteki sorunları Ankara Hürriyet’e aktaran Akdere Mahallesi muhtarı Nizam Açıkgöz ve Kazım Orbay Mahallesi muhtarı Birol Apalak, bozuk kaldırımlar, aydınlatma problemleri ve trafik ışığı gibi birçok problemin giderilmesini talep etti.
Akdere Mahalle Muhtarı Açıkgöz, Mehmet Ali Altın Caddesi’ndeki kaldırımların bozuk olduğunu belirterek, “Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelliler yolda yürümekte zorlanıyor. Artık yeter, caddemizin temiz ve düzgün kaldırımlara sahip olmasını istiyoruz” diye tepki gösterdi.

GECELERİ UYUYAMIYORUZ

Kazım Orbay Mahallesi Muhtarı Birol Apalak ise ara sokaklarda aydınlatma direkleri olmamasından yakınarak, “TEDAŞ’ı sürekli arıyoruz fakat tek bir ampul takmaya dahi gelmediler” dedi. Aydınlatma sorunu yüzünden ara sokaklarda hırsızların cirit attığını savunan Apalak, “Karanlık sokaklar uyuşturucu kullananların ve hırsızların mekanı haline geldi. Geceleri evlerimizde uyuyamaz olduk, lütfen yetkililer yardımcı olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

CADDE ORTASINDA ‘YÜKSEK’ TEHLİKE

Akdere Mahalle Muhtarı Açıkgöz, Mehmet Ali Altın Caddesi’ndeki yüksek gerilim hatları nedeniyle sık sık sorun yaşadıklarını dile getirerek, “Yüksek gerilim hatları apartmanların önünden, ağaçların arasından geçiyor. Ağaç dallarının hatlara değmesi, elektrik kesintisine neden oluyor. Dalların budanmasını belediyeden talep eden cadde esnafı ise herhangi bir yanıt alamıyor. Yol ortasındaki direkler de kazalara davetiye çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!