Tabana kuvvet

Güncelleme Tarihi:

Tabana kuvvet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 01:00

Dört ay önce hizmete giren Kızılay-Koru metro hattındaki bozuk asansörler ve çalışmayan üst geçitler tepki görüyor. Yolcular, çalışmayan yürüyen merdivenleri, yürüyerek çıkıyor.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, Ankaray ve Kızılay-Batıkent metro hattının ardından bu kez de, mart ayında hizmete giren Kızılay-Koru arasındaki 11 metro istasyonunun sorunlarını fotoğrafladı.
Kızılay-Koru hattının uzun yıllar sonra hizmete girmesinden memnun olduklarını belirten Başkentliler, çalışmayan asansör ve yürüyen merdivenlere, halen devam eden tadilat çalışmalarına, aydınlatma sorununa ve bazı istasyonlardaki su sızıntısına dikkat çekti.

ZİNCİRLERE TEPKİ

Hattın en yoğun kullanılan istasyonlarından Çayyolu’nda asansör ve yürüyen merdivenin çalışmaması, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşları zor durumda bırakıyor. Yürüyen merdivenin önünün plastik zincirlerle kapatılmış olduğunu gören vatandaşlar, “Madem kullanıma kapatılacaktı neden yapıldı” diyerek, yetkililere tepki gösteriyor. Çayyolu istasyonunda devam eden tadilat çalışmaları da zaman zaman yolculara zor anlar yaşatıyor.

Haberin Devamı

KARANLIKTA KALDI

Hattın MTA durağında ise çalışmayan aydınlatma lambaları ve çatıdan sızan su, yolcuların tepkisini çekiyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede metro istasyonu aynı zamanda alt geçit olarak da kullanılıyor. Havanın kararmasıyla birlikte yürümenin mümkün olmadığı istasyonda vatandaşlar, büyük tehlike yaşıyor. Yine aynı istasyonda turnikelerin önünde bulunan kovalar ise yolcuları şaşkınlığa uğratıyor.

83 BASAMAKLI ÇİLE GEÇİDİ

Milli Kütüphane durağında ise 83 basamaklı yürüyen merdivenlerin zaman zaman aksaklık göstermesi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Enerji Bakanlığı çıkışında basamaklı merdivenin bulunmaması ve giriş çıkışların sadece yürüyen merdivenle sağlanıyor olması nedeniyle vatandaşlar normal merdivenden daha dik olan yürüyen merdivenleri çıkmak zorunda kalıyor. Çıkış merdivenin ara sıra çalıştığını, ancak iniş merdivenin uzun zamandır çalışmadığı belirten vatandaşlar “Duruma anlam veremiyoruz, bu dik basamaklar çıkılacak veya inilecek gibi değil” dedi.

BAKAN ELVAN: MUHATTAB BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DİR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, önceki gün basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde bir muhabirin, Kızılay-Koru hattıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Bazı istasyonların tavanından sızan su ve önlem olarak kova konulmasına yönelik soruya Bakan Elvan, “Bakanlık olarak metroyu bitirip Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik. Konunun muhattabı Büyükşehir Belediyesi’dir” dedi. Mert Gökhan KOÇ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!