Paparazziden uzak yaz tatili

Güncelleme Tarihi:

Paparazziden uzak yaz tatili
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 14:59

Dünya şampiyoonası önce Alman milli takımı Güney Tirol'da hazırlık kampı yaptı. Başbakan Merkel, yıllardır yaz tatilini burda geçiriyor. Dolomitler'deki Güney Tirol'un ünlüleri çeken sırrı ne?

Haberin Devamı

Almanya'da Meclis tatile girdi. Başta Başbakan Merkel olmak üzere bakanları da yaz tatiline çıktı. Başbakan Merkel her yıl olduğu gibi bu yıl da İtalya'nın Güney Tirol bölgesinde, Alplerin güneyindeki Dolomitler'de Sulden'de dinleniyor.

Alman milli takımı da Brezilya'ya, dünya kupasına gitmeden önce hazırlık kampını burda yaptı. Sadece Başbakan Merkel değil, Güney Tirol'da tatil yapan ünlüler listesi oldukça uzun. Diego Maradona, Zinedine Zidane, Monaco Prensesi Caroline, Alman oyuncu Til Schweiger, sunucu Thomas Gottschalk... Ünlü sanatçı Michael Jackson da burda daha önce tatil yapmış.

PAPARAZZİDEN UZAK
Ünlüleri Güney Tirol'a çeken nedir? Güney Tirol eyalet Başbakanı Arno Kompatscher, bu seviyeye gelmek için yıllarca çalıştıklarını belirtti ve en önemli sebeplerden birinin burada tatil yapan ünlülerin rahatsız edilmemesi olduğunu söyledi. Eyalet Başbakanı, Başbakan Merkel'in kendisine “Güney Tirol'da tatil yapmayı seviyorum. Çünkü orda çok rahatım” dediğine hatırlattı. Paparazziden arındırılmış bölge olarak adlandırılan Güney Tirol'da otellerin son 10 yılda kaliteye çok büyük önem vermesinin de büyük rolü var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!