Dericilere mühür

Güncelleme Tarihi:

Dericilere mühür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:30

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi Kirişhane Mahallesi'nde, içkili yer bölgesi ilan edilen tabakhanedeki 8 ham deri işletmesi zabıta ekiplerince mühürlendi. Kendilerine yer gösterilmediği için taşınamadıklarını belirten esnaf, 1.5 milyon liralık mallarının mühürlenen dükkanların içerisinde çürümeye terk edildiğini söyledi.

Haberin Devamı


Kirişhane Mahallesi'ndeki tabakhanenin içkili bölge ilan edilmesinin ardından tabak işi yapan firmalar, Honaz İlçesi Kaklık Mahallesi'nde yapılan Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne taşındı. Ancak aynı bölgede, iddiaya göre, ham deri işletmeleri için yer gösterilmeyince 8 işletme ortada kaldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 20 gün önce işletmelere kapatmaları için tebligat yaptı. Kendilerine yer gösterilmediği gerekçesiyle buradaki esnaf taşınmayınca, dün sabah saatlerinde zabıtada, işletmeleri mühürledi.


1.5 MİLYONLUK DERİ İŞYERLERİNDE KALDI

Dertlerine çare bulunması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Abdullah Kamalı, "Burada 8 ham deri işletmesi bulunuyor. Biz ham derileri buluyor ve satışını yapıyoruz. Bize Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde yer gösterilmedi. Bunun yanında yaklaşık 1 ay önce dükkanları kapatmamız için tebligat geldi. Ama yer gösterilmediği için taşınamadık. Her yere gittik ama kimse sorunumuza çare olmadı. Mühürlenen işyeri içinde kalan deriler çürümeye terk edildi. Mallarımız içeride kaldı ve dükkanlara giremiyoruz. Yetkililerin yardım etmesini istiyoruz. Bize yer gösterilsin ve biz oraya gidelim" dedi. Mühürlenen işyerlerinde yaklaşık 1.5 milyon liralık derinin çürümeye terk edildiğini söyleyen Osman Aslan, "Şu anda dükkanlarımızın içerisinde 1.5 milyon liralık deri bulunuyor. Eğer bunları satamazsak bu deriler çürüyecek. Yetkililer bari mallarımızı çıkartmamıza izin versinler. Bu deriler milli servettir. Bulmak zordur. Yetkililerin yardımını bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!