MEB şube müdürlüğü sınavı mevzuatında değişiklik

Güncelleme Tarihi:

MEB şube müdürlüğü sınavı mevzuatında değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 14:01

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Danıştay’ın şube müdürü atamaları hakkındaki yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda ‘MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’te değişikliğe gitti. Bakanlık, yönetmelikteki değişiklikleri Devlet Personel Başkanlığına gönderdi.

Haberin Devamı

MEB tarafından şube müdürü atamaları hakkında, Danıştay kararı sonrası yapılması planlanan işlemlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 15’inci maddesinde; “…kurumlar, bu Yönetmeliğin kapsamına giren görevlere atanacaklarda aranacak şartları ve yapılacak sınavlara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususları Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşünü alarak bu Yönetmeliğe aykırı olmamak üzere çıkaracakları yönetmelikle düzenler” hükmünün bulunduğuna işaret edildi. Bu hükme uygun olarak hazırlanan MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’in, 12 Ekim 2013’te yürürlüğe girdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Söz konusu yönetmeliklerin bazı maddelerinin iptali için Danıştay nezdinde açılan davalar sonucunda, önce genel yönetmelikte yer alan ‘… başarı puanı, şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer kadrolara atanacaklar için sözlü sınav ... puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir’ düzenlemesinin yürütülmesi durdurulmuş, akabinde de Bakanlığımızca genel yönetmeliğe uygun olarak aynı doğrultuda yapılan düzenlemenin yürütülmesi durdurulmuştur.
Yargı kararlarının yerine getirilmesi amacıyla Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanıp 23 Temmuz 2014 tarihli ve 29069 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan genel yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği bugün itibariyle, Bakanlığımızca genel yönetmelik değişikliğine uygun olarak yönetmelik değişikliği hazırlandı ve görüşleri alınmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilmiştir.”
Bu arada, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğe göre, kamuda şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer kadrolara sadece sözlü sınav başarı puanıyla yapılan atamalar, artık yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasıyla olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!