Yas dolayısıyla kapalıyız

İsrail’in Gazze katliamı sebebiyle Türkiye’de üç günlük yas ilan edildi. Önceki gün başlayan yasla birlikte eğlence dünyasının patronları da müziğin sesini kısıp kapılarına kilit vurdu.

Haberin Devamı

İstanbul gecelerinin en popüler adreslerinden Reina ve Sortie, müziği susturarak sadece restoranlarıyla hizmet verme kararı aldı. Erol Kaynar, sahibi olduğu Eksen Grup’un bünyesindeki Limonçello’nun yas süresince kapalı olacağını, Salomanje ve Cento Per Cento’nun ise yemek servisi yapacağını açıkladı. Nişantaşı ve Bebek’teki Biber Bar’ın sahibi Onur Büyükalp yas nedeniyle müziğin sesini kısarken, Ulus’taki Sunset Grill Bar’ın sahibi Barış Tansever ünlü DJ’lerin performans sergilediği “All Stars Under The Stars” adlı geceleri yas sonrasına erteledi. Nişantaşı’ndaki &The Bar’ın yazlık şubesini Hotel Les Ottomans’ın içinde açan Emre Ergani de müşterilerine Park Şamdan’da sadece yemek servisi vereceklerini söyledi.

Türkiye’nin en popüler tatil adreslerinden Bodrum’da Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu eğlence adası Yalıkavak Palmarina’daki Billionaire Club, yas nedeniyle kapısına kilit vurdu. Kürşat Başar, Agency’deki müzik performansını iptal etti. Cipriani, Nobu gibi dünyaca ünlü markaların yanı sıra Nusr’et, Hünkar, Sait gibi yerli markalar da yas süresince müziksiz yemek servisi yapacaklarını duyurdu. Türkbükü’ndeki Maki Otel, New York ve Londra’nın en popüler adreslerinde performans sergileyen DJ Lora’nın sahneye çıkacağı partiyi cuma gününe erteledi. Pop’un işletmecisi Tolga Sezgin, yas boyunca müziğin sesini kısacaklarını, Flamingo’nun aşçısı Emre Şen de müşterilerine sadece yemek servisi yapacaklarını belirtti. Yas dolayısıyla kapılarını kapatan bir başka mekân da İstanbul’dan sonra Bodrum’un da en popüler eğlence adresleri arasına giren Sess oldu. Sess’in işletmecisi Nedim Binler, eğlenceyi yas sonrasına ertelediklerini ve 500 kişiyi kapıdan çevirdiklerini söyledi.


Yazarın Tüm Yazıları