Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç atlama kulelerini inceldi

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç atlama kulelerini inceldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 14:17

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erzurum'da yıkılın atlama kulelerinde incelemede bulundu. Bakan, yıkımla ilgili olarak hukuki ve idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, sabah saatlerinde Ankara'dan Erzurum'a geldi. Kılıç, Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü törenlerine katılmak için İran'dan Türkiye'ye dönen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i karşıladı. Kılıç, daha sonra 15 Temmuz'da heyelanda yıkılan kayakla atlama kulelerinde ve pistlerinde incelemelerde bulundu. Bakanın incelemeleri esnasında, kuleleri yapan şirketin sahibi Ahmet Sarıdağ da hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, incelemelerin ardından Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin altında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kılıç, heyelanla ilgili bilimsel ve hukuki çalışma ve incelemelerin devam ettiğini belirterek, atlama kulelerinde ise şimdilik problem görünmediğini söyledi. Bilimsel araştırmalar ve incelemeler sonucunda elde edilecek verilerin şeffaf biçimde kamuoyu ile paylaşılacağına değinen Kılıç, "Şu an gördüğümüz büyük kuleler ve antrenman pistlerinde zarar var. Her şekilde bilinmeli ki buradaki çalışmalar son derece bilimsel, açık şeffaf devam ediyor. Buradaki çalışmalarımız devam edecek. Sorumlular mutlaka bulunacak. İdari çalışmanın yanında yargı süreci de başlamış durumda. Çok yönlü çalışmalar devam ediyor." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, atlama kulelerinin akıbetiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "Elde edeceğimiz bilimsel veriler doğrultusunda hareket edeceğiz. Alınacak önlemlerin yeterli olması tesisi aktif hale getirecekse devam edeceğiz. Bu anlamda ciddi bir hassasiyet içindeyiz. Burada önemli olan atlama kulelerinin güvenli olması ve elde edilecek bulguların bilimsel bilgilerin uygulanarak çalışmanın yapılmasıdır."

Bakan Kılıç, heyelan bölgesindeki etüt çalışmalarının da bir takım özel çalışmalarla devam ettiğine değinerek, "Şu anda zemin etüt çalışmaları devam ediyor, özel çalışmalar devreye girdi her aşama incelenecek. İdari ve yargı süreci devam ediyor. Bulgular derli toplu olarak değerlendirilmeli. Benim söyleyeceğim herhangi bir şey yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Gerçekten iyi bir koordinasyon içinde bütün kurumlarla çalışıyoruz. Günlük bilgi akışı sağlanıyor, veriler aktarılıyor. Tam resmi ortaya çıkartıktan sonra bunu kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu. Ayrıca Kılıç, zemin etüdünün de yerli bir firma tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!