Kemalpaşa'nın filleri görevde

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşanın filleri görevde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:30

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki çöp toplama sorununa alternatif çözüm getiren Kemalpaşa Belediyesi, yüksek teknoloji ürünü temizlik araçlarını devreye aldı. Tek bir personelin rahatlıkla kullanabildiği ve uzun hortumu nedeniyle fil olarak adlandırılan bu araçlar, şehir trafiğini aksatmadan hızlı şekilde çöplerin toplanmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Kemalpaşa Belediyesi, şehir trafiğini aksatmadan hızlı şekilde çöplerin toplanmasını sağlayan yeni temizlik araçlarını hizmete soktu. AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, çöp temizliğinde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak yüksek teknoloji ürünü 10 temizlik aracını hizmete aldıklarını belirterek "Uzun burnu nedeniyle fili andıran bu araçlar, özellikle trafiğin yoğun olduğu noktalarda temizlik yapacak. Bu halletmemiz gereken en büyük sorunların başında geliyordu. Özellikle şehir merkezindeki yoğun trafik ve buna bağlı olarak uygun olmayan yerlere park edilen araçlar nedeniyle kimi zaman sıkıntılar yaşanıyordu. Belediye bünyesindeki büyük araçlar ise bu nedenle tam olarak hizmet veremiyordu. Aldığımız fil temizlik araçları sayesinde, bu soruna alternatif bir çözüm üretmiş olduk" dedi.

Haberin Devamı

Yaz ayı olması sebebiyle, toplum sağlığını da tehdit eden zararlı haşereleri etkisiz hale getirmek için belediye olarak özel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uğurlu, "Bu bağlamda yine ileri teknoloji ürünü 3 ilaçlama makinemizi devreye aldık. Kullandığı ilacın miktarını bile kendisi ayarlayan bu makineler sayesinde sinekleri hem larva hem de olgunluk döneminde etkisiz hale getiriyoruz. Böylece hem çevreye duyarlı hem de temiz formüller üretiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!