Merkez Bankası Meclis sınavında

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası Meclis sınavında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 12:12

Bir süredir eleştiri oklarının hedefinde olan Merkez Bankası bugün de Meclis sınavında olacak. Bu yılın başında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapan Merkez Bankası bugün bir kez daha TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

Haberin Devamı

Merkez Bankası ayrıca yarın yılda 4 kez açıkladığı Enflasyon Raporu’nun da 3’üncüsünü Ankara’da açıklayacak. Merkez Bankası yarın yıl sonu enflasyon hedefini de açıklayacak.

ŞUBATTAKİ GEÇEN YILA SAYDIK
Faizleri yeterince indirmediği için başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un sert sözlerle eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bu kez vekillere bilgi verecek. Merkez Bankası yılda iki kez Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapıyor. 13 Şubat günü Plan ve Bütçe Komisyonu’na bir sunum yapmıştı. Ancak bu bilgilendirmenin geçen yıl yapılmayan bilgilendirmeye sayıldığı ve yeniden sunum istendiği belirtildi. Merkez Bankası geçen yıl 15 Temmuz 2013 tarihinde bir kere sunum yapmıştı. Geçtiğimiz ay da Bakanlar Kurulu’na bir sunum yapılmıştı.

Haberin Devamı

YENİ ENFLASYON TAHMİNİ YARIN
Merkez Bankası yarın 24 Temmuz günü de yılın 3’ncü Enflasyon Raporu’nu açıklayacak. Ankara’da yapılacak basın toplantısında yıl sonu enflasyon tahmini de yer alacak. Yılın ilk enflasyon raporu’nda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 6,6 olarak açıklanmıştı. Erdem Başçı, nisan ayında düzenlenen toplantıda ise 2. raporda yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 6,6’dan yüzde 7,6’ya yükselttiklerini bildirmişti. 1 puanlık yukarı güncellemenin 0.3 puanı TL’nin öngörülenden fazla değer kaybetmesinden, 0,1 puanı ithalat ve petrol fiyatları varsayımındaki sınırlı yükselişten, 0.3 puanı gıda fiyat artışlarından, 0.3 puanı da fiyatlama davranışındaki bozulmadan kaynaklandığı belirtilmişti.

BAKMADAN GEÇME!