Deniz Seki'ye bir kötü haber daha

Güncelleme Tarihi:

Deniz Sekiye bir kötü haber daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:35

Uyuşturucu madde ticareti suçlaması ile yargılandığı davada aldığı hapis cezası yakın zamanda onanan ünlü sanatçı Deniz Seki'ye şok bir karar da Adli Tıp Kurumu'ndan geldi.

Haberin Devamı

"Kokain satın alıp içmek" ve "Başkalarına uyuşturucu temin etmek" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtayca onan ve 30 Mayıs 2014'de hakkında yakalama kararı çıkartılan ve sağlık sorunları bulunduğunu belirterek infazının ertelenmesini talep eden şarkıcı Deniz Seki’ye Adli Tıp Kurumu’ndan kötü haber geldi. “Kadın hastalıkları” nedeniyle kanser riski bulunduğu belirtilen Seki’nin savcılığa sunduğu raporları inceleyen Adli Tıp Kurumu savcılığa gönderdiği raporunda, Seki’nin hastalığının cezaevinde kalmasına engel olmadığı, cezaevi koşullarının sağlığı açısından engel bir durum teşkil etmeyeceğini ifade etti. Adli Tıp Kurumu’nun raporunu gerekçe gösteren İstanbul İnfaz Savcılığı ise Seki’nin infazın ertelenmesine ilişkin talebini reddetti.

Haberin Devamı

“KANUN YARARINA BOZMA” İSTEDİ: Adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Deniz Seki, yeniden yargılanma talebinin reddedilmesine ilişkin karar nedeniyle de Adalet Bakanlığı’na başvurarak “Kanun yararına bozma” talep etmişti. Seki’nin bu iki başvurusuna ilişkin ise henüz bir karar verilmedi.

"SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN RAPOR SUNMUŞTU": "Kokain satın alıp içmek" ve "Başkalarına uyuşturucu temin etmek" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtayca onan Deniz Seki hakkında 30 Mayıs 2014'de İstanbul infaz savcılığınca yakalama kararı çıkartılmıştı. Yakalama kararının ardından kayıplara karışan Deniz Seki'nin avukatları geçtiğimiz günlerde Seki'nin sağlık durumuna ilişkin Şubat ayında bir hastaneden alınan raporu savcılığa sunmuştu. Raporda Seki'nin kadın hastalıkları nedeniyle kanser riski bulunduğu yönünde tespitler yer almıştı. Seki'nin avukatları ameliyat olması gerekebileceğinin belirterek savcılığa sundukları raporla Seki hakkındaki infazın ertelenmesini istemişti.

"SAVCILIK RAPORU ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERMİŞTİ": İstanbul infaz savcılığı ise sağlık durumuna ilişkin belgeleri ve infazın durdurulmasına ilişkin talebinin yer aldığı dilekçeyi Adli Tıp Kurumu'na göndererek Seki'nin sağlık durumuna ilişkin bir rapor hazırlanmasını ve bu raporun savcılığa gönderilmesini talep etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!