Gurbetin Oyları gözlemci arıyor

Güncelleme Tarihi:

Gurbetin Oyları gözlemci arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 10:39

Yurt dışındaki seçmenleri sandığa gitmeye teşvik etmek, seçmenleri bilgilendirmek ve seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulunmak için sivil inisiyatif oluşturan ‘Gurbetin Oyları’ grubu, sandıklara göz kulak olacak müşahitler arıyor.

Haberin Devamı

Gurbetin Oyları Avrupa ve Almanya Koordinatörü Avukat Dr. Cansu Topal, gönüllü sayısına göre çeşitli partilerden müşahit kartı temin ederek seçimleri takip edeceklerini söyledi. Kendilerine katılmak isteyen gönüllülere önce sandık başındaki prosedür hakkında detaylı bir eğitim verdiklerini belirten Topal, özellikle Berlin, Essen ve Karlsruhe başta olmak üzere seçim sandıklarının kurulacağı Frankfurt, Düsseldorf, Hannover ve Münih’te gözlemciye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Gurbetin Oyları gözlemci arıyor


Temel hedeflerinin, yurt dışındaki seçimlere katılımın yüksek seviyede olması ve seçimlerin şeffaf, adil ve tarafsız bir biçimde gerçekleşmesinin olduğunu vurgulayan Topal, şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde her sandığa ulaşmak, en doğru bilgiyi elde etmek ve analizleri kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu amaçları gerçekleştirirken katılımcı demokrasiye ve şeffaflığa önem veriyoruz. Oy verme işlemini seçmenler adına gözlemleyip onların gözü kulağı olacağız. Bu nedenle yurt içinde ve yurt dışında gönüllü sayımızı arttırmak en büyük önceliğimiz.”

Gurbetin Oyları gözlemci arıyor


“Oy verme işlemi sırasında ve sonrasında süreci gözlemleyerek sandıktan çıkan zarfların sayılması ve çuvalların mühürlenmesi ve tutanakların hazırlanması aşamalarını takip edeceğiz. Yurt dışından giden oyların Ankara’da sayılması sürecine de Ankara’nın Oyları’ndaki gönüllü arkadaşlarımız dahil olacaklar. Almanya’da yedi şehirde sandık kurulacağına ve her şehirde ortalama 70-80 sandık olacağına göre daha çok gönüllüye ihtiyacımız var.”

Gönüllü olmak isteyenler
www.gurbetinoylari.com/gonullu/ internet adresinden başvuru yapabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!