Öldürdü deli raporu aldı tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

Öldürdü deli raporu aldı tahliye oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 09:18

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, Adli Tıp Kurumu'ndan "akıl sağlığının yerinde olmadığı"na dair gelen rapor doğrultusunda tahliye edildi

Haberin Devamı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, Adli Tıp Kurumu'ndan "akıl sağlığının yerinde olmadığı"na dair gelen rapor doğrultusunda tahliye edildi.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Ethem Sarı (72) ile maktul Necati Dere'nin (62) eşi Hafize, kızı Melek ve oğlu Onur Dere hazır bulundu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı salonda, mahkeme heyeti, sanık Sarı'nın "Tasarlayarak adam öldürme" suçunu akıl hastalığı ve davranışlarına hükmedemediği gerekçesiyle işlediğine kanaat getirerek tahliyesini kararlaştırdı. Sanığın tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderileceği öğrenildi.
Bu arada kararın ardından Necati Dere'nin yakınları duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Seyitgazi ilçesinde 20 Aralık 2013'te meydana gelen olayda, sanık Sarı, aralarında husumet bulunan maktul Necati Dere'ye av tüfeği ile iki el ateş etmişti. Vücuduna çok sayıda saçma isabet eden Dere, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan Sarı, tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!