Libya ordusu teyakkuz durumuna geçti

Güncelleme Tarihi:

Libya ordusu teyakkuz durumuna geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 08:23

Libya'da orduya bağlı Özel Kuvvetler Birliği, Bingazi'deki intihar saldırılarının ardından teyakkuz haline geçti.

Haberin Devamı

Özel Kuvvetler Birliği Komutanı Albay Vanis Buğmadh, askeri birliğin yakınlarında düzenlenen intihar saldırılarının ardından yaptığı basın açıklamasında, Özel Kuvvetler Birliği'nde teyakkuz ilan ettiğini söyledi.

Ülkenin doğu kesiminde orduya ait tüm birliklerin terörle mücadele için Bingazi kentine gelmesi yönünde çağrı yaptığını ifade eden Buğmadh, "Birlikler, Bingazi içinde veya dışında askeri karargah ya da kampı hedef alan saldırılara karşı koyacak. Genelkurmay Başkanlığı'ndan sorumluluğunu yerine getirmesini talep ediyoruz" dedi.

Buğmadh ayrıca, Libya Başbakanı'ndan da resmi açıklamayla terörle mücadele için düzenlenen operasyonlardaki konumunu duyurmasını talep etti.

Konuşmasında "şerefli devrimciler" olarak nitelendirdiği gruplara da çağrı yapan Buğmadh, Libya devleti ve 17 Şubat devrimini Bingazi ve diğer bölgelerde hedef alan terör grupları karşısındaki tutumlarını belirlemeye davet etti.

Askeri birliğin önünde bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucunda, 2 intihar bombacısı ile 5 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!