Gazze'de gün geçtikçe bilanço ağırlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Gazzede gün geçtikçe bilanço ağırlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 08:30

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun bir dizi görüşmenin ardından dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv'de bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Ban, daha sonra Ramallah'a geçerek video konferans yöntemiyle Güvenlik Konseyi'ne hitap etti. Halen İsrail'de bulunan Genel Sekreter, bugün Tel Aviv'e varması beklenen ABD Dışişleri Bakanı ile görüşecek. Ancak İsrail bu kadar önemli ziyaretçiler ağırlıyor olmasına rağmen operasyonlarına ara vermedi. İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesini hedef alan saldırısında 12 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. İsrail askerleri'nın Huzaa bölgesine ambulans girmesini engellediği Gazze'de operasyonların başından bu yana önlenlerin sayısı 655'e çıktı.

Haberin Devamı

Gazzede gün geçtikçe bilanço ağırlaşıyor


İsrail askerleri, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerinde topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Gaz bombasının da kullanıldığı saldırılarda 12 kişi hayatını kaybetti. İsrail askerlerinin, ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini izin vermediği belirtildi.

Gazzede gün geçtikçe bilanço ağırlaşıyor
AMBULANSA BİLE ATEŞ AÇIYORLAR

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 655'e, yaralıların ise 4 bin 200'e ulaştığını söyledi. Kudra, ölenler arasında 164 çocuk, 79 kadın ve 36 yaşlı bulunduğunu belirtti.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Görgü tanıkları, bölgede, İsrail ordusu ile Filistinli silahlı gruplar arasında "şiddetli" çatışmaların sürdüğünü ve patlamaların aralıklarla duyulduğunu kaydediyor.

Haberin Devamı

HAMAS LİDERLERİNDEN AVADULLAH'IN EVİ VURULDU
İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi'nde bulunan İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Nizar Avadullah'ın evini vurduğu bildirildi. Görgü tanıklarının alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nde birçok meskun yeri bombaladı. En-Nasr Mahallesi'nde bombalanan ve tamamen yıkılan evlerin arasında Hamas liderlerinden Nizar Avadullah'ın konutunun da olduğu belirtildi. Bombardıman nedeniyle yaralananlar olduğu, yıkılan evlerin enkazı altında kalanların bulunduğu ifade edildi. Bombardıman sırasında konutu yıkılan Hamas liderlerinden Avadullah ve ailesinin evde olmadıkları belirtildi.

Gazzede gün geçtikçe bilanço ağırlaşıyor
BM GENEL SEKRETERİ HAMAS’I ‘KINADI’

BİN 400 EV YIKILDI
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, bin 400 evin yıkıldığı ve 19 bin 70 civarında konutun hasar gördüğü bildirildi.

İsrail topçu birliğinin saldırı düzenlediği Gazze'deki "Şuheda el-Aksa Hastanesi"yle birlikte hedef alınan sağlık kuruluşu sayısı 25'e yükseldi.

Haberin Devamı

İsrail savaş uçaklarının hedef aldığı 50 camiden 15'i tamamen yıkıldı. Saldırılar, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 38 bin öğrencinin eğitim gördüğü 62 okul ile 3 üniversitede hasara yol açtı. Saldırılarda ayrıca, doğrudan hedef alınan hayır kurumlarına ait 9 bina yıkıldı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre, İsrail'in yerleşim birimlerini hedef alması nedeniyle yaklaşık 150 bin Filistinli evsiz kaldı.

ÖLEN İSRAİL ASKERLERİ
Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuzdan bu yana 29 askerin öldüğünü, 100 askerin yaralandığı öne sürülürken, Kassam Tugayları söz konusu tarihten şu ana kadar 52 İsrail askerinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Oron Şaul" adlı bir askeri esir aldığını duyururken, İsrail ordusu Şaul'un akibeti hakkında henüz bilgileri olmadığı yönünde açıklama yaptı.

KUDÜS'TE BİR İSRAİL POLİSİ YARALANDI
Öte yandan, İsrail emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kudüs'ün güneyindeki Şuafat ve kuzeyde bulunan İsaviye beldelerinde, Gazze'ye saldırıları protesto eden Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada bir İsrail polisi yaralandı. Filistinli göstericiler tarafından atılan taşla kafasından hafif yaralanan polisin, hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Gazzede gün geçtikçe bilanço ağırlaşıyor
THY VE BİRÇOK ŞİRKET TEL AVİV’E UÇUŞLARI DURDURDU



İSRAİL'DEN GAZZE'YE 8 BİN FÜZE
Filistin emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'den Gazze'ye 4 bin 150'si havadan, bin 700'ü denizden, 2 bin 150'si karadan 8 bin füze atıldı.

Haberin Devamı

İsrail ordusu ise, kara operasyonunun başladığı 17 Temmuz'dan bu yana Gazze'de bin 800 hedefin vurulduğunu ve yaklaşık 30 tünelini açığa çıkarıldığını ileri sürüyor.

Gazze'den 2 bin 176 roket fırlatıldığı, bunlardan 420'sinin Demir Kubbe füze savunma sistemi ile etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, bin 700'ünün İsrail'i vurduğu kaydedildi.

İsrail Davud Yıldızı Acil Yardım Teşkilatı, 435 kişinin panik nedeniyle hastanelerde tedavi altına alındığı duyurdu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!