İzmir'e şehit ateşi düştü

Güncelleme Tarihi:

İzmire şehit ateşi düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 11:09

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye tarafından gelen silahlı grupların açtığı ateş sonucu yaralanan Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan’ın, İzmir Kavaklıdere Mahallesin’deki baba evine ateş düştü. Terhisine 3 ay kaldığı öğrenilen şehit Yiğit Şahan’ın evine büyük Türk Bayrağı asıldı. Şehit Yiğit Şahan'ın sözlüsüne sürpriz yapmak için arkadaşlarının yardımıyla 'Nurcan' yazdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altında olan Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan’ın şehit oldu. Dün sabah saatlerinde oğullarının durumunu öğrenmek için İbrahim Şahan ve Melek Şahan Uçakla Şanlıurfa’ya gittiği ve şehit haberini orda aldıkları öğrenildi.

İzmire şehit ateşi düştü


Şehit Yiğit Şahan’ın annesi ve babası durumu İzmir’deki Kavaklıdere Köyü’nde yakınlarına bildirince büyük üzüntü yaşandı. Şehidin evine büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Diş protez teknisyeni olan ve askere gitmeden sevdiği kız ile sözlendiği belirtilen şehit Yiğit Şahan’ın dedesi Remzi Akgün, "Yiğit yaralı olduğu için Anne ve babasını dün sabah saatlerinde uçakla Şanlıurfa’ya gönderdik. Bize anne eve babası arayarak söyledi. Başka analar başka evlatlar bu şekilde telef olmasın, milleti birbirine kırdırıyorlar. Söyleyebilecek bir şey yok "dedi.

Haberin Devamı

İzmire şehit ateşi düştü
Genelkurmay: PKK ile çatıştılar


Şehit Yiğit Şahan’ın cenazesi yarın saat Şanlıurfa’dan İzmir’e getirileceği ve düzenlenen törenin ardından Kavaklıdere Camii’nde öğle namazına mutakıp kılınacak cenaze namazının ardından mahallenin mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

AYNI MAHALEDEN İKİNCİ ŞEHİT


Kavaklıdere Mahallesi’nde Şehit Yiğit Şahan’ın yaşadığı sokakta oturan Nevzat Gül’ün de 1994 yılında Siirt’in Şirvan İlçesi’nde şehit olduğu ve aynı kaderi paylaştıkları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!