Genelkurmay: PKK’yla çatıştılar

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay: PKK’yla çatıştılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:35

Genelkurmay dün yaptığı açıklamayla önceki akşam Ceylanpınar sınırında PYD/ PKK mensubu teröristlerle çatışmaya girildiğini ve en az 6’sının öldürüldüğünü açıkladı. Nöbetçi kulübesinde görevli er Adem Döğüşgen, Berat Sağırkaya ve Yiğit Şahan şehit oldu.

Haberin Devamı

NİĞDE VE HATAY'DA ŞEHİTLER SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI / Fotogaleri

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesinde, önceki gece sınırı geçmeye çalışırken ‘Dur’ ihtarına uymayan grupla çıkan silahlı çatışmada şehit sayısı 3’e yükseldi. Önceki akşam çatışmanın başladığı ilk saatlerde silahlı grubun IŞİD mi, yoksa kaçakçılar mı olduğu netlik kazanmamıştı. Genelkurmay, dün sabah yaptığı açıklamada PKK ile çatışmaya girildiğini açıkladı. Çatışmada, en az 6 PYD/ PKK mensubu teröristin öldüğü belirtildi. İlk çatışmada kurşunların hedefi olan nöbet kulesi ve kulübelerde görevli piyade erler Adem Döğüşğen, Berat Sağırkaya ve Yiğit Şahan önce Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı askerlerden Hatay nüfusuna kayıtlı, 21 yaşındaki Adem Döğüşğen yolda şehit oldu. Yiğit Şahan Şanlıurfa, Berat Sağırkaya ise Viranşehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Viranşehir’deki ilk müdahalesinin ardından ambulans helikopterle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Sağırkaya, gece saatlerinde doktorların tüm çabasına rağmen şehit oldu. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yiğit Şahan da tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak dün akşam şehit oldu. Döğüşğen’in cenazesi memleketi Hatay’a, Sağırkaya’nın cenazesi ise memleketi Niğde’ye gönderildi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ARTIRILDI

Çatışma sonrası Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile askeri yetkililer Ceylanpınar’a giderek incelemelerde bulundu. Gece saatlerinden itibaren olayın yaşandığı Altıntepe Mahallesi’nin sınıra yakın noktalarında sivillerin geçişine izin verilmezken, Ceylanpınar’ın yanı sıra Akçakale, Suruç ve Birecik ilçelerinde de önlemler artırıldı. Sınırdaki kritik noktalara personel ve zırhlı araç takviyesi yapıldı.

DUR İKAZINA UYMAYANA

Genelkurmay’ın internet sitesindeki açıklamada şöyle denildi: “3’üncü Hudut Alayı 1’inci Hudut Taburu 1’inci Hudut Bölük Komutanlığı (Ceylanpınar/ Şanlıurfa) Karadağ Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan Yedi Numaralı Çelik Kule bölgesindeki nöbetçiler tarafından, sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba ‘Dur’ ikazında bulunulmuş, ikaza uymayan şahıslar tarafından, nöbetçilere ateş açılmıştır. Ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Çatışmada, en az 6 PYD/ PKK mensubu teröristin öldüğü değerlendirilmektedir.”Bu arada, YPG Serekaniye Komutanlığı, olayla ilgilerinin olmadığını, ölen ya da yaralanan bulunmadığını bildirdi. m DHA

Haberin Devamı

Sınır hattı hâlâ gergin

Genelkurmay: PKK’yla çatıştılar

SURİYE’nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinin yönetiminin PYD’ye geçişinin 2’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında önceki gün sınır hattında gerginlik yaşanmıştı. Kutlamalar nedeniyle Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde çadır kuran ve PKK lehine sloganlar atan gruptan bazı kişiler sınıra yakın bölgeye PKK flamaları asmış; Kobani’deki Kürtlere destek vermek isteyen bir grup ise çadır kurmuştu. Bunun üzerine jandarma güçleri müdahalede bulunmuş, çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!