Beşiktaş'ta büyük panik

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta büyük panik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 00:22

BEŞİKTAŞ bu sezona da sıkıntılı başlıyor... İnönü’süz geçen yılın ardından bu sezonun ortasına stadını yetiştirmeye çalışan siyah beyazlılarda kombine ve bilet satışları büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Haberin Devamı

1-E BİLET YÜZÜNDEN TARAFTAR BOYKOTTA...

2-İKİ YIL GEÇERLİ OLACAK KOMBİNELERE İLGİ YOK...

3-FORMA SATIŞLARI YÜZLERİ GÜLDÜRMEDİ...

Hürriyet’e konuşan ismi bizde saklı Beşiktaşlı bir yönetici, “Ezeli rakiplerimizin sponsorsuz kaldığı dönemde biz çok ciddi anlaşmalara imza attık. Stat inşaatımız son hızıyla sürüyor. Demba Ba gibi önemli bir oyuncuyu kadromuza kattık, başkanımız Fikret Orman yeni transferlerin müjdesini verdi. Bu gelişmelere rağmen iki yılı kapsayan kombine sayımız 4 bin 711’de kalırken, yurt çapında forma satışımız ise geride bıraktığımız 1 hafta sonunda 38 binde kaldı” dedi.

Taraftarların Passolig konusundaki hassasiyetinin farkında olduklarını belirten Beşiktaşlı idareciler, “Türkiye’nin etkili taraftarı olan Beşiktaşlıların neden kombine almadıklarını anlamıyoruz. Üstelik Passolig’in kart ücretini de ödüyoruz. Bu zor dönemde taraftarımızın Beşiktaş’a sahip çıkması gerekir” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL KOMBİNELER 7 BİNDE KALMIŞTI
GEÇEN sezonun göçebe Kartalı sezona 50 bin seyirci ortalamasıyla başlarken, 5. hafta Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki G.Saray derbisinde 79 bin 127 kişi ile resmi maç seyirci rekorunu kırsa da; sezon sonundaki maçların ortalaması Passolig’in de etkisiyle 20 binin altına kadar inmişti.

E-BİLET’e hemen hemen tüm kulüplerden belirli derecede tepki gelse de; bunların içinden en keskini kuşkusuz Beşiktaş taraftarına aitti. E BİLET’i fişleme olarak gören Beşiktaş’ın en etkili taraftar grubu Çarşı, geçen sezonun 31. haftasında Sivas deplasmanına giderken, takımını stat dışında destekleyerek yine farklı bir protestoya imza atmıştı.
Geçen yılı tribünde sancılı olarak tamamlayan Beşitaş’ta yönetimin korktuğu bu yıl başına geldi ve kombine satışı dün itibariyle 4 bin 711’de kaldı... Kartal geçen yıl da ezeli rakiplerinin bir hayli gerisinde kalıp 7 bin kombine satabilmişti...

F.Bahçe 4 günde yakaladı
Yeni sezon formalarını 15 Temmuz’da tanıtan Beşiktaş 38 bin forma satarken, cumartesi günü formaları satışa çıkan F.Bahçe 42 bine ulaştı. G.Saray ise rakam açıklamadı.

Haberin Devamı

ÇARŞI: Boykotumuz sürecek
ÇARŞI Grubu’nun etkili isimlerinden Şevşek Ali lakaplı Ali Tektaş, “E bilet uygulamasıyla biz kendimizi fişlenmiş hissediyoruz. Bu özgürlük karşıtı uygulamaya karşı protestomuz bu sene de sürecek” dedi. ‘Bizi hep Beşiktaş sevdamızdan bildiler” diyen Ali Tektaş, “Biz Beşiktaş’ı asla yalnız bırakmayız ama bu özgürlük karşıtı Passolig uygulamasına tepki vermeyeceğimizi de kimse düşünmesin. Boykotumuz önümüzdeki sezon da sürecek. Biz kötü gün taraftarıyız, diğer takım taraftarlarına benzemeyiz her durumda Beşiktaşımızı destekleriz” ifadesini kullandı.

‘Çubuklu’suz Beşiktaş olmaz’
E-BİLET uygulamasının sadece Beşiktaş’ı değil, diğer kulüplerin kombinelerini de etkilediğini belirten Tektaş, forma satışı konusunda ise şöyle devam etti: “Bu sezon ki yeni formaları taraftarımız fazla benimsemedi. Çubuklu’suz Beşiktaş olmaz. Bu yanlıştan en kısa zamanda geri dönülüp siyah beyaz çubuklu formanın satışa çıkarılmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!