Kadın görevliye eşkıya yumruğu kamerada

Güncelleme Tarihi:

Kadın görevliye eşkıya yumruğu kamerada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:25

Devlet Tiyatroları (DT) İrfan Şahinbaş Atölyesi’nde, özel firma mensubu yaklaşık 40 kişinin silah çekip saldırması sonucu kalp krizi geçiren kadın güvenlik görevlisi Sibel Özbilge’nin yaşadığı zor anların, yeni görüntüleri ortaya çıktı. Önceki gün GATA’ya kontrole giden Özbilge, olay anını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

BİZİ ÖLDÜRÜYORLAR

“Ben saldırıyı önce güvenlik kamerasından gördüm. Yaklaşık 40-50 kişi bir anda sahne bahçesine girmeye başladı. Güvenlik kamerasından silah doğrultmalarını ve sıkmalarını da gördüm ve 155’i aradım. Bu sırada güvenlik arkadaşlarım koşarak nizamiyeye geldi. Bir güvenlik arkadaşım da benim olduğum kulübeye girdi, ardından 10 kişi kulübeye girerek arkadaşıma telsizle ve yumruklarla vurmaya başladı. Ben o sırada telefonda 155’ten yardım istiyordum. ‘Bizi öldürüyorlar, bize saldırdılar’ derken bana da küfür ederek vurmaya başladılar.

Haberin Devamı

POLİSLER DE DUYDU

Arbede anındaki bağrışmaları ve bize edilen küfürleri 155’teki telefondaki polisler de duydu. Bana ne kadar vurduklarını hatırlamıyorum. Sonra sokağa peşlerine çıktım ve orada tekrar tartıştık, bana bir yumruk daha attılar. Kulübeye gittim, kalbim sıkışmaya başladı, nefes alamıyordum ve kalp krizi geçirdim. Üç kızım var onların geçimini sağlamak için çalışmak zorundayım. İstirahat ettikten sonra tekrar görevimin başına döneceğim.”

Haberin Devamı

BARO’DAN SUÇ DUYURUSU

DT’nin avukatı Ahmet Nuri Ekici de güvenlik kamerası görüntülerini savcılığa sunarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Türkiye Barolar Birliği de suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin yapılan açıklamada, “DT’nin kullanımında olan kamu arazisine konut dokunulmazlığını ihlal ederek girilmiş ve zarar verilmiş olması, bu eylemler gerçekleştirilirken tiyatronun güvenlik güçlerine cebirde bulunularak kasten yaralanmalarına sebebiyet verilmesi Türk Ceza Kanunu’nun maddelerine açıkça aykırılık oluşturmaktadır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!