Başkent Ramazan Bayramı’na hazır

Güncelleme Tarihi:

Başkent Ramazan Bayramı’na hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 01:25

Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Mezarlıklar ziyaretler için temizlenirken, EGO otobüslerinin bayram süresince ücretsiz olacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Ankaralıların Ramazan Bayramı’nın huzurlu geçirmeleri için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Ankaralılar her yıl olduğu gibi üç gün sürecek Ramazan Bayramı süresince 28 Temmuz Pazartesi, 29 Temmuz Salı ve 30 Temmuz Çarşamba günleri belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ayrıca vatandaşlar, “EGO Cepte” uygulaması ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini internet ortamından veya cep telefonlarından ya da ALO 153’ü arayarak öğrenebilecek. ASKİ Genel Müdürlüğü kanal arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Arife gününden itibaren ise yoğunluk yaşanması beklenen mezarlıklar, AŞTİ ve ana arterler ile alışveriş mekanlarında zabıta kontrol ve denetimleri artırılacak.

Haberin Devamı

PİKNİK ATEŞİ UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, diğer günlerde olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince 24 saat mesaisini sürdürecek. Yetkililer, Ankaralıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara “Ateşe dikkat” uyarısı yaptı. İtfaiye yetkilileri, vatandaşlara piknik yaptıkları yerlerde yaktıkları ateşin söndüğüne emin olmadan o bölgeden ayrılmamalarını ve araçlarından sigara izmariti atmamaları uyarısında bulundu. “Basit bir ot yangını bile büyük bir orman yangınına neden olabilir” ifadesini kullanan İtfaiye yetkilileri, büyük-küçük herkesin göletlerden ve baraj göllerinden uzak durmalarını istedi. İtfaiye yetkilileri bayram süresince evlerinden ayrılacak olanlara ise evlerindeki, elektrik, su ve doğal gaz vanalarını mutlaka kapatmaları uyarısı yaptı.

MEZARLIKLAR ZİYARETE HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ise Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka, Bağlum mezarlıklarında her bayramda olduğu gibi ekiplerinin aktif olarak görev yapacağını dile getirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ise mezarlıklarda bayram ziyareti öncesinde kapsamlı temizlik çalışması başlattı. Daire yetkilileri bu kapsamda ilçelere de temizlik aracı gönderildiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!