Ateş adam sürgünde

Güncelleme Tarihi:

Ateş adam sürgünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2014 01:29

TÜM BEL-SEN Genel başkanı Ömer Salih Erol, Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi nedenlerle 14 itfaiye erini haksız yere işten çıkardığını, 304 kişinin de farklı bölgelere sürgün edildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

TÜM BEL-Sen üyelerinin çalışma koşullarının zorlaştırıldığını, yıldırma politikası uygulandığını ileri süren Erol, Büyükşehir’in işten çıkarma ve sürgün kararlarıyla ilgili, “Kararların hiçbir tutarlılığı yok, tamamen siyasi. Belediyenin, 50 çalışanı olan iş yerlerine yemek verme zorunluluğu var. Büyükşehir Belediyesi sırf yemek hizmeti vermemek için çalışan sayısını 50’nin altında tutuyor. İşten çıkarılmaya zorlanan arkadaşlarımızın bakması gereken bir yuvaları var, bu yüzden insanlık suçuna ses çıkartamıyorlar. Seslerini çıkartan arkadaşlarımız yüksek disiplin kurulu tarafından siyasal ve ideolojik suçlara karıştıkları gerekçesiyle işten çıkarılıyor. Oysa ki, arkadaşlarımız siyasi amaç gütmeksizin haklarını aramaya çalışıyor” diye konuştu. Sürgün edildikleri bölgelerde uygun çalışma şartlarının olmadığını belirten itfaiyeciler ise,
“8 saat mesai süremiz var, çalıştığımız yerlere ulaşmak için 6 saat yolculuk yapmamız gerekiyor ve belediye bize yol hizmeti sağlamıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!