Kardeşlik sofrası

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlik sofrası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:23

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu’nun, “Kuran’ın Boyası Ehl-i Beyt’in Mayası Birlikten Dirliğe” temalı iftar yemeği, Alevi ve Sünni vatandaşları aynı sofrada buluşturdu.

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Cengiz Hortoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Eğri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya, Alevi dedeleri, çok sayıda Alevi dernek temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

LOKMA DUASI YAPILDI

Oruçlar, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Dede Ali Yücel’in Lokma Duası ile açılırken, davetliler Alevi deyişleri ve ilahiler eşliğinde iftar yaptı. Kum sanatı sanatçısı Oğuz Kızıklı da yaptığı gösteri ile geceye renk kattı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, farklı mezheplerin aynı sofrada buluştuğu bu iftar yemeğine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Yenimahalle’de herkese eşit hizmet ettiğini kaydeden Yaşar, “Camilere de sahip çıkıyorum, cemevi de yapıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!