'Hata yaptım'

Güncelleme Tarihi:

Hata yaptım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 13:58

GALATASARAY’IN çiçeği burnunda teknik direktörü Cesare Prandelli ülkesinde “Corriere della Sera” gazetesine verdiği demeçte Dünya Kupasında yaşadıkları hayal kırıklığının sorumlusunun kendisi olduğu söyledi. Galatasaray’ın kendisini yeniden kanıtlamak için büyük bir fırsat olduğunun da altını çizdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli dünya kupasında İtalyan milli takımının başarısızlığının kendisinden kaynaklandığını belirtti. Prandelli İtalyan basınına verdiği röportajda “Yaptığım plan Brezilya’da işlemedi. Biz belirlediğimiz sistemde oynayıp başarılı olabileceğimizi düşündük. Ama olmadı. Kosta Rika maçında onları zor duruma düşürüp kazanabileceğimizi sandık. Başaramadık. Bunun sorumluluğu tamamıyla üzerime alıyorum” dedi.

ALMANYA’YI ÖRNEK ALMALIYIZ
Prandelli İtalyan milli takımının tekrar başarılı olabilmesi için Almanya’yı örnek almaları gerektiğinin altını çizerken “Milli takımımızın başarılı günlerine dönmesi için yeniden yapılanmada Almanya bize örnek olmalı. Öncelikle milli takıma olan ilgiyi tekrar arttırmalıyız. Bizde taraftarlar kulüp takımlarına daha çok destek veriyor. Ayrıca İtalyan liginde yerli oyuncu oranı yüzde 38 olmuş. Juventus’ta altı yabancı ilk onbirde yer alıyor” derken yerli oyuncu sayısının artması gerektiğini belirtiyor.

GALATASARAY’DA YENİDEN BAŞLIYORUM
Prandelli kendisine yöneltilen “Neden burada kalıp sorunları çözmek yerine Türkiye’ye Galatasaray’a gittiniz şeklindeki soruya ise “Kaybedecek zamanım yoktu. Bana büyük bir kulüpten güzel bir teklif geldi. Psikolojik olarak yeniden çalışmaya başlamam gerekiyordu. Bisikletten düşen bir çocuk yeniden bisiklete biner. Bende hemen çalışmak istedim. Türkiye’de yeniden başlıyorum. Benim için bu yeni bir meydan okuma” dedi.

BALOTELLİ GERÇEKLERDEN UZAK YAŞIYOR
Bu arada adı sık bir şekilde Galatasaray ile anılan Mario Balotelli ile ilgili olarak “O çok iyi bir insan. Ama kendi dünyasında gerçeklerden uzak yaşıyor. Yaşı daha 24 ve önünde bazı şeyleri öğrenmesi için uzun bir zaman var. Zamanla tecrübe kazandıkça daha da ilerleyecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!