Hayallerine hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

Hayallerine hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 01:34

MİMAR Meltem Özkan Dorsman kendi özgün el işi eserlerinden oluşan sergisini, yaşadığı İzmir'in Foça ilçesindeki Reha Midilli Kültür Merlezi'nde açtı. Sergiye, seramik sanatçısı Koncagül Ağaoğlu da ünlü “Foça Kızları” ile destek verdi.

Haberin Devamı


Yıllarca çoğunluğu taş binalar olmak üzere ev projelerine hayat veren Mimar Meltem Özkan Dorsman, dört yıl önce mimarlık mesleğine veda ederek kendini orta okul sıralarından beri çok düşkün olduğu el sanatlarına adadı. Atmaya kıyamadığı hemen her tür malzemeden albenisi yüksek, pratik kullanımlı, estetik, yeni şeyler üretmeye başladı.
Atölye dışına adım
Herhangi bir kurs ya da eğitim almadan tamamen özgün ve yaratıcı çalışmalarla “Meltem Crafts Shop” adını verdiği atölye-galerisini kurdu. Foçalılar kadar yerli-yabancı turistlerinde ilgi odağı olan bir mekan yarattı. Dorsman, iki oda bir salon büyüklüğündeki evden bozma atölyesinin tamamı dolunca teklif üzerine atölye dışında da sergiler açmaya başladı. Bu yıl hizmete giren Marsilya Meydanı-Sanat Sokağı'nda başlayan dışa açılım Reha Midilli Kültür Merkezi'nde kişisel sergiyle taçlandı. Sergi 26 Temmuz akşamına kadar açık.

Haberin Devamı

Mimarlıktan emekli oldu
Mimarlıkta güzel işlere imza attığını belirten Dorsman, “El işlerine çok düşkünüm. Emeklilik sonrası bunlarla uğraşmak ve böyle bir sergi açmak hayalimdi. Bu hayal üzerine o kadar çok çalıştım ki, ürettiklerim evime-atölyeme sığmaz oldu. Değerlendirmek, işe dönüştürüp sürekli hale getirmek gerekti. Biriktirdiğim düğmeler, kutular, kağıtlar, kartonlar hemen her şeyler bu vesileyle ortaya çıktı. Bambaşka şeylere dönüştü. Bir şey yaptım, o bana ilham verdi başka bir şeye gittim. El yapımı kartlarla başladığım kağıt işleri telkarilere dönüştü” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!