Yazın trendi: Provokasyon mu Estetik mi?

Güncelleme Tarihi:

Yazın trendi: Provokasyon mu Estetik mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 13:22

Daha önce de giyilen kısacık şortlar bu yıl Almanya'nın sokaklarından hiç eksik olmadı. Yaza damgasını vuran giysi sevildiği kadar da eleştiriliyor.

Haberin Devamı

Moda tasarımcıları kısa şortların artık provokasyon olarak algılanmadığını öne sürereken özellikle okullarda hoş karşılanmadığı da ortada. Kimisi bacakları açıkta bırakan kısa şortları dini değerler ile bağdaştıramazken, bazı veliler oğulların derse odaklanamayacağından endişeli.

BACAKLARI ÖRTEN XXL TİŞÖRTLER
Stuttgart şehrindeki Protestan Heidehof lisesinde uygunsuz kıyafet giyen öğrencilere okul yöneticiler tarafından siyah ve gri renginde diz üstüne inen bol tişörtler verilmekte. Okul yöneticisi Berthold Lannert, söz konusu yaptırımın sık uygulanmadığını ifade ederek, okulun podyuma dönüşmemesi gerektiğini savundu. Lannert, amacın öğrencilerle iletişim kurarak utanma noktasına varmanın duyarlılığı hakkında eğitim vermek olduğuna da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Alman Lise Öğretmenler Birliği Başkanı Jürgen Böhm de öğrenciler ile bu konuda iletişim kurmanın yasaklardan daha etkili olduğunu ifade ederek, öğretmenlerin gençlerin bireyselliğini ve özgürlüğünü korumakla yükümlü olduğunu belirtti.

ESTETİK DERSİ
Moda uzmanı Mara Michel ise fiziği uygun olmayanlara her modaya uymamasını salık vererek her bedenin ayrı bir estetik yapısı olduğuna dikkat çekti. Kızlarda bu konuda farkındalık yaratmayı hedefleyen Michel okullarda estetik ile ilgili özel ders vermeyi planlıyor.

Gençlik ile ilgili araştırma yapan Klaus Hurrelmann velilerin önemini vurgulayarak çocukların estetik anlayışının gelişmesinde yardımcı olmaları gerektiğini öne sürdü. Hurrelmann velilerin çocuklarla iletişim kurarark sınır koymalarında fayda olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!