Kapıkule'den rekor geçiş

Güncelleme Tarihi:

Kapıkuleden rekor geçiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 13:17

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, hafta sonu Kapıkule'den yapılan geçişlerle, tüm zamanların rekorunun kırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yalçın yaptığı açıklamada, hafta sonu Kapıkule Gümrük Kapısı'nın en yoğun günlerini yaşadığını belirtti.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR
Pazar ve pazartesi gününü içine alan 24 saatte, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan tüm zamanların rekor girişinin olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:
"20-21 temmuz tarihini kapsayan 24 saatte 8 bin 683 araç yurdumuza Kapıkule'yi kullanarak giriş yaptı. Bir araç ortalama 9 saniyede işlem gördü. Barkod sistemi, personel takviyesi ve aldığımız tedbirlerin bu başarıda büyük payı var. Yurda gelen araçlarda geçen yıla oranla yüzde 10 oranında artış var. Sezonun başında olmamıza rağmen geçen yılın rekorunu da egale etik. Hafta başında saha nereyse bomboşken cumadan başlayan bir yoğunluk pazartesiye kadar devam ediyor. Bu hafta sonu da geçen hafta kırdığımız rekoru kırmayı bekliyoruz."

Yalçın, bayrama denk gelen sezon için gerekli hazırlıkları önceden yaptıklarını, bir peronda iki bilgisayarla çalıştıklarını, hatta bürolardaki bilgisayarları da peronlara yerleştirdiklerini vurguladı.
Bulgaristan'dan gelen hiçbir araca "dur" demediklerini dile getiren Yalçın, "Avusturya'dan, sigorta yaptırmadan geldikleri için bu işlemler bizi yavaşlatıyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!