Hatay'da 11 milyon liralık mazot kaçırdılar

Güncelleme Tarihi:

Hatayda 11 milyon liralık mazot kaçırdılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 14:35

Hatay'ın Altınözü İlçesi’nde piyasa değeri yaklaşık 11 milyon lira olan 250 bin litre kaçak mazot ele geçirildi. IŞİD'in de Türkiye'ye kaçak yollardan mazot sokup satarak bu ticaretten milyonlarca lira kazandığı dile getiriliyordu.

Haberin Devamı

Suriye’den yapılan kaçakçılıkla mücadele kapsamında 490 jandarma ve 200 polisin katılımıyla bugün sabah saatlerinde Altınözü İlçesi’nin sınırdaki Hacıpaşa Mahallesi’ne baskın yapıldı. Operasyonda sınır hattından Hacıpaşa Mahallesi’ne doğru toprak altına döşenmiş 80 boru hattı saptanarak kullanılamaz hale getirildi. Boru hattının ulaştığı ev ve depolarda ise toplam 250 bin litre kaçak mazot ele geçirildi. Ev ve depo sahipleri gözaltına alınırken ele geçirilen mazotun piyasa değerinin yaklaşık 11 milyon lira olduğu kaydedildi.

DENETİM KARARI ALINDI

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında yasal işlem başlatılırken akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili sürdürülen çalışmalar kapsamında; Hacıpaşa Mahallesi’nin batı, kuzey, güney yönündeki çıkış yolları ile arazi geçiş yolları, güvenlik güçleri tarafından 24 saat esasına dayalı olarak denetim altında tutulması kararı alındı.

Haberin Devamı

KARARLIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, toplum huzurunu tehdit eden, özellikle meşru kazanç elde etmek yerine akaryakıt kaçakçılığından para kazanma yolunu tercih eden, vergi kaçırmak suretiyle devlete ve genel anlamda kamuya zarar veren bu kişilerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!