Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın

Güncelleme Tarihi:

Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 11:53

BUCA Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, tüketicileri bayram alışverişlerini ilçe esnaf sanatkarından yapmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Bayram alışverişlerinin üyelerinden yapılması için çalıştıklarını belirten Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan, "Tüketicilerin esnaf sanatkarlara sahip çıkmasını istiyoruz. Arife günleri dolup taşan yabancı sermayeli alışveriş merkezleri yerine bu kez insanları mahallesindeki esnafa yönlendirmek istiyoruz. Bunun için bin adet broşür bastırdık. Esnafın toplumsal önemini anlatan broşürleri Buca'lılara dağıtıyoruz" dedi.

Esnaf sanatkarların Türk toplumunda farklı bir konumda bulunduğunu hatırlatan Turan Yazgan, 'Üyelerimiz sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve kültürel hayatımızda da önemli işlevlere sahipler. Osmanlıda toplumu yönlendiren, genç Cumhuriyete sahip çıkan esnaf sanatkarlarımız bugün de toplumsal bütünlüğümüzün en büyük teminatıdır. Türk toplumunda böylesine önemli yeri bulunan esnaf sanatkarlara sahip çıkılması gerekiyor. Çünkü onlar içimizden biri' diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın

Her ailede bir esnaf sanatkarın bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yazgan, şunları söyledi:

"Bir türlü çıkmayan AVM yasası nedeniyle büyüklerin haksız rekabeti karşısında yaşam mücadelesi veren, yetersiz sermayesi nedeniyle büyüyemeyen ve kendini geliştiremeyen esnaf sanatkarların uzanacak dalları olalım. Unutmayalım, bir mahalledeki esnafın ışıkları sönerse sokak zifiri karanlık olur. Bayram arifesinde alışverişlerimizi yabancı sermayeli AVM'lerden değil mahallemizin emektarı, dostumuz, akrabamız olan kendi esnafımızdan yapalım. Ahilik geleneğimizden gelen yardımlaşma dayanışma duygumuz bu sayede güçlenecektir. Alışverişlerimizi kendi esnafımızdan yaparsak İzmir'in parası İzmir'de Bucalının parası Buca'da kalır, huzurlu, mutlu bir toplum tablosu oluşur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!