Bursa'da şeftali isyanı

Güncelleme Tarihi:

Bursada şeftali isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 11:31

Bursa-İstanbul Karayolu üzerinde, Ovaakça köylülerinin şeftali sattığı tezgahlar Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yine yıkıldı. Dün sabah Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte tezgahların bulunduğu alana gelen belediye ekipleri, tezgahları yerle bir etti. 60 yaşındaki Ahmet Ala, 50 yıldır aynı yerde şeftali sattığını belirterek, “Uyuşturucu mu satıyoruz, okul önlerinde uyuşturucu kol geziyor, siz bizi yıkıyorsunuz.” diye haykırdı. İş makinesinin önüne çıkarak ‘mezarımı da eş’ diyen köylü ise jandarma ekiplerince uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Bursa-İstanbul Karayolu Ovaakça mevkiinde şeftali satılan tezgah sahiplerine, önceki gün Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Tezgahlarınızı yarın saat 08.00’e kadar kaldırın, yoksa yıkmaya geleceğiz’ şeklinde ihbarname geldi. Uyarının üzerine gece saatlerinde tezgahların önemli bölümünü kaldıran köylüler, sabah saatlerinde yine ekiplerin müdahalesiyle karşılaştı. Onlarca jandarma eşliğinde bölgeye gelen zabıta müdürlüğü ekipleri, tezgahları iş makinesiyle yıktı. Ekipler, tezgahların yeniden kurulmaması için de topraktan bent kurdu.

Bursada şeftali isyanı

Yıkımı endişeli gözlerle seyreden tezgah sahipleri ise ekiplere tepki gösterdi. İş makinesinin önüne çıkan Hasan Ala isimli tezgah sahibi, iş makinesi operatörüne ‘Mezarımı da eş, beni de buraya göm’ diye bağırdı. Devreye giren jandarma ekipleri, Ala’yı olay yerinden uzaklaştırdı. İş makinesinin yanına gelen köylü bir kadın da alkışlarla yıkımı protesto etti.

Haberin Devamı

Bursada şeftali isyanı

ŞEFTALİYİ İŞ MAKİNESİNİN ÖNÜNE DÖKTÜ

Ekipler, tek tek tezgahları yıktı. Tezgah sahiplerinin geceleri konakladığı baraka da yıkıldı. ‘Askeri yanlış yere getirmişsiniz, burada uyuşturucu yok’ diye bağıran Ahmet Ala isimli tezgah sahibi, kasalardaki şeftaliyi iş makinesinin önüne dökerek yıkımlara tepki gösterdi. İş makinesi tezgah sahiplerinin kaldığı barakayı yıkarken yerlere dökülen şeftaliler de toprak altında kaldı. Yıkımın tamamlanmasıyla ekipler bölgeden ayrılırken, tezgah sahipleri yıkımı protesto etti.

Bursada şeftali isyanı

"50 YILDIR AYNI YERDE ŞEFTALİ SATIYORUM"

Ovaakçalı 60 yaşındaki şeftali üreticisi ve satıcısı Ahmet Ala, "Ben, 60 yaşındayım. 50 senedir bu yolda şeftali satıyorum, kimse bizi rahatsız etmedi. Bazıları kendi kafasına göre bize sormadan az ileriye yer yapmış ama görüntü yok. Çamlığın başlangıç yerinden çıkışa kadar yer yapılsın, biz burada sergimize devam edin. Başka bir şey satmıyoruz burada, sadece şeftali. Eroin yok, uyuşturucu yok, hapı yok. Uyuşturucu arayacaklarsa okulların önüne gitsinler. Vatandaşa hizmet için şeftali satıyoruz. Arabalardan atılan poşetleri bile biz burada topluyoruz, gerçekten hizmet ediyoruz. Sebebi, birilerinin çıkarının peşinde koşuyorlar. Ya büyük marketler yüzünden oluyor. Bursa’nın bu şeftalisini bir anda yok edecekler." dedi.

Haberin Devamı

Bursada şeftali isyanı

Yılmaz Demirhan isimli tezgah sahibi de şunları kaydetti: "Geldiler, yıktılar, diyecek bir şey bulamıyorum. ‘Tezgahlarınızı kaldırın’ diye ihbarname getirdiler. Biz de gece saatlerinde tezgahlarımızı kaldırdık. Artık her yere müracaat ettik, kimseyle görüşemedik, bir çare istiyoruz. Söylemek de istemiyorum."

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şeftali tezgahlarının yıkıldığı bölgede ağaçlandırma çalışması yapacağı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!