Obama: Rusya yanlısı ayrılıkçılar delil karartıyor

Güncelleme Tarihi:

Obama: Rusya yanlısı ayrılıkçılar delil karartıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 09:45

ABD Başkanı Barack Obama Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna-Rusya sınırı yakınlarında yerden atılan bir füze ile düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçağın enkazında inceleme yapılmasına engel olduklarını ve olayın aydınlatılmasını sağlayacak delilleri ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama Beyaz Saray'da Ukrayna'da düşürülen ve 298 kişinin hayatını kaybettiği yolcu uçağının Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolü altında olan bölgede düşürülmesinin üzerinden 4 gün geçtiğine dikkat çeken Obama, öncelikle odaklanılması gerekenin tam olarak ne olduğunu araştırmak ve gerçekleri ortaya koymak olduğunu vurguladı.

Obama, Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlerin uluslararası araştırmacıların enkaz alanına girişini engellemeyi sürdürmesinden Rusta Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumlu tuttu ve Putin'in isterse bunu önleyebileceğini, önlemek için yükümlülü ve sorumlulu olduğunu söyledi.


Obama, “Birçok kez uluslararası araştırmacıların enkaza tam bir erişim sağlamalarına engel oldular. Araştırmacılar yaklaştığında silahları ile havaya ateş ettiler. Ayrılıkçılar kaza alanındaki kanıtları yok ediyor.Tam olarak neyi saklamaya çalışıyorlar?. Bu sevdiklerini kaybedenlere saygısızlık" dedi.
Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler üzerinde Rusya'nın son derece etkili olduğunu, bu güçleri Rusya'nın eğitip silahlandırdığını savunan Obama, "Ayrılıkçı güçlerin liderleri de Rusya vatandaşı. Onların üstündeki etkileri göz önüne alındığında Rusya ve Devlet Başkanı Putin, araştırmacıların işlerini yapabilmeleri için koılaylık sağlamakla yükümlü ve sorumludur. Hiç değilse bunu yapabilirler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!