Sağlık Bakanlığı bonzaiyi masaya yatırıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı bonzaiyi masaya yatırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 09:28

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu İçişleri, Adalet, Aile, Çalışma, Mili Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlığı ile Türkiye’nin baş belası haline gelen bonzai ve diğer uyuşturucular konusunu masaya yatırıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu dün gazetecilere iftar yemeği verdi. İftardan sonra soruları yanıtlayan Müezzinoğlu bonzai ile diğer uyuşturucu maddelerde önlemlerin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Bonzai deyip işi sempatik göstermeyelim. Çünkü aileler bonzai nasıl olsa bir bitki yaprağı diyerek hafife alabiliyorlar. Oysa sigara zaralıysa mentollüsü zararsız mı?

BAKANLIKLAR TOPLANDI

Yedi bakanlık bir çalışma yaptık. Her bakanlık kendi dinamiklerini değerlendirdi. Bugün de (dün) iftar sonrasında Sağlık Komisyonu Başkanının olduğu bir toplantı yapacağız Toplantının sonucunu 15 gün içinde alırız. Amacımız uyuşturucu konusunda güçlü bir politika ile savaşmak. Yeşilay’ı bu çalışmanın içine aldık. Her sokağı her mahalleyi hissetmeliyiz diyerek yerel yönetimleri de bu konuda göreve çağıracağız.

Haberin Devamı

KORUYUCU TEDBİRLERİ ARTTIRMALIYIZ

En başta koruyucu tedbirleri arttırmalıyız. Amatem ve Çamatemlerle çalışma yapılacaktır zaten. İlk hedef bu maddeyle muhattaplığı minimuma inmdimek ve muhattap olanı sosyal yaşam içine sokmak. Hiçbir insanımızı hiçbir gencimizi bunların eline talim etmeyeceğiz. Zaten cezaları da iki misli arttırdık.

SAĞLIK POLİTİKALARI KURULU BAĞIMSIZ OLACAK

Bakanlığın Sağlık Politikaları Kurulu var. Bu kurulu bürokrasiden bağımsız yapacağız. Bunu da dışarıdan üye alarak yapacağız. Bu kurul Türkiye’nin gelecekteki sağlık vizyonu olacak. 5 ardakaşımızla ilaç sanayi hedefleri ve sağlık turizmi konusunda ilk toplantıyı yaptık.

GAZZE’YE SAĞLIK YARDIMI

Gazze’deki savaş ortamı malum. Sağlık Bakanlığı olarak bölgeye doktor gönderme durumumuz yok. Ancak Sivil Toplum Örgütü ve Yeryüzü Doktorları bunu yapabilir. bu bize negatif yansımaz.

Biz de gönül desteğimizi veririz.

İLK TURDA BİTER

Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ben ilk turda sonucun belli olacağını düşünüyorum. A şahsı B şahsı değil. Ben bu seçimin milletin kaderi olarak görüyorum. Cumhur ilk defa reisini seçecek. Milletin de kendisine verilen fırsatı iyi değerlendireceğini düşünüyorum.

BAYRAMDA İKRAMLARIN YARISINI YİYECEĞİZ

Haberin Devamı

Bayrama çok az kaldı. Daha çok çikolata ve tatlının bol olduğu bayram olduğundan önerim, sabah kahvaltıyı hafif yapın. İkram edilenin yarısını alın. Bol bol su tüketin. Güneşte fazla kalmayın. Akşam 19.00’dan sonra ikramları sonlandırın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!