Malezya uçağında 'yağma' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Malezya uçağında yağma iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:31

Düşürülen Malezya uçağının enkazında yapılan aramalar sırasında çekilen bir fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması ile birlikte Rus yanlısı ayrılıkçıların yağma yaptığı iddiaları ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Malezya Havayolları'nın MH17 sayılı uçuşunda ölenlerin eşyalarının Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yağmalandığını gösteren bazı fotoğraflar Twitter'da paylaşılmaya başlandı.

Malezya uçağında yağma iddiası

Bir militanın enkazın içinden bulduğu yüzüğü aldığının görüldüğü fotoğraflar sosyal medyada büyük tepki topladı. BBC'nin daha önce yayınladığı bir videoda da uçakta yer alan bavulların ayrılıkçılar tarafından tamamen boşaltıldığı görülüyordu.

Rus yanlısı ayrılıkçılar ise konuyla ilgili olarak, soruşturma için önemli olan her kanıtı toplamak zorunda olduklarına dair bir açıklama yaptılar.

KARAKUTU MALEZYA'YA TESLİM EDİLDİ
Ukrayna’nın doğusunda 17 Temmuz tarihinde düşürülen Malezya Havayolları uçağının karakutuları Donetsk ayrılıkçıları lideri tarafından Malezya hükümet temsilcisine verildi.

Haberin Devamı

İnterfaks ajansının aktardığına göre 298 kişiye mezar olan uçağın karakutuları devletlerarası protokolü andıran bir organizasyonla teslim edildi.

Bir yandan kimsenin bağımsızlığını tanımadığı Donetsk Halk Cumhuriyeti adına Boroday, diğer taraftan Malezya hükümeti adına Ukrayna’ya gönderilen albay Mohd Sakri protokolün altına imza attı.

Malezya uçağında yağma iddiası

İki nüsha hazırlanan teslim belgesinin imzalanmasından sonra karakutular Albay Sakri’ye verildi.

Malezya uçağında yağma iddiası
UÇAKTA ŞARAPNEL DELİKLERİ

“MÜDAHALE GÖZLEMEDİK”
Karakutularını teslim alan Malezya heyeti, iki cihazda da kaza sonrası bir müdahale, tahribat izine rastlamadıklarını açıkladı.

Donetsk’ten başkent Kiev’e giden Malezya heyeti “Beşinci Kanal” televizyonuna yapılan açıklamada uçakta son ana kadar olup bitenleri kaydeden iki yazıcı cihazın sadece uçağın düşmesi nedeniyle belirli deformasyon gördüğünü ve kaza sonrası yerde kutuların açıldığına dair bir ize rastlamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Karakutular önümüzdeki saatlerde deşifre edilmek üzere Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) yetkililerine için verilecek.

Malezya uçağında yağma iddiası

Malezya uçağında yağma iddiası

CESETLER HARKOV'A GÖTÜRÜLÜYOR
Bu arada Malezya uçağında hayatını kaybeden yolcuların cesetleri Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Harkov'a getirildi. Kurbanların cesetlerinin trenden indirilerek Hollanda'ya gönderilmek üzere hazırlandığı açıklandı.

Malezya uçağında yağma iddiası

Malezya uçağında yağma iddiası

MALEZYALI UZMANLAR UKRAYNA UÇAKLARININ AÇTIĞI ATEŞİN ALTINDA KALDILAR
Boeing tipi uçağın düştüğü bölgede araştırma yapan bir grup Malezyalı uzmanın Ukrayna uçaklarının açtığı ateşin altında kaldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Ria Novosti'de yer alan habere göre, 21 Temmuz günü akşam saatlerinde 12 Malezyalı uzmandan oluşan grup ve hükümet yetkilileri Harkov'dan, Donetsk'e gitti.

Yapılan açıklamalarda, uzmanların geciktiği ve bu durumun Ukrayna'nın sabah saatlerinde Donetsk'in kuzeyinde operasyona başlamasından kaynaklandığı belirtildi. Donetsk Belediyesi'nden edinilen bilgilere göre, çatışma sırasında 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise yaralandı. Aynı zamanda Dzerzhinsk kentinde Rus yanlıları ve Ukrayna milli muhafız birliği arasında süren çatışmalarda da 7 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda insan yaralandı.

Malezya gazetesi Star'da yer alan haberde, "Donetsk istasyonuna geldiğimiz zaman ateş açıldı. Siviller panik içinde kaçmaya çalıştı. Ukrayna ordusu yeni bir saldırıya başladı" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Donetsk'e ulaşan Malezyalı uzmanlar uçağın düştüğü bölgeyi araştırmak için Torez şehrinin doğusuna gitmeye karar verdiler. Uzmanlara eşlik edenler milislerin yaptıkları açıklamalara göre, yolun yarısında Ukrayna uçakları ateş açtı ve bir araç olay sırasında yandı. Bunun üzerine Malezyalı uzmanlar Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Başkanı Aleksandr Boroday'ın yanına Donetsk'e geri dönmeye karar verdiler ve uçağın kara kutusunu teslim aldılar. Gece saatlerinde cesetleri taşıyan tren de Donetsk'e ulaştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!