Şarj canavarı Chrome'un bu sorunu çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

Şarj canavarı Chromeun bu sorunu çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 06:56

Chrome'un yıllardır çözülemeyen sorunu ortaya çıktı; Google mecburen "tamir işine" girişti!

Haberin Devamı

Google'ın web tarayıcısı, tüm dünyadaki internete bağlı PC'lerin neredeyse yarısında kullanılıyor olabilir. Ancak ABD'li dev, buna rağmen laptop'ların pilini yiyip bitiren bir sorunu bugüne kadar çözmeye pek yaklaşmamıştı.

Forbes'in makalesiyle gün ışığına çıkan sorunun nedeni, Chrome'un PC işlemcilerini Windows altında güç-tasarrufu moduna tekrar geçirmemesiydi. Rapora göre Chrome'un yüksek milisaniye başına "sistem saati atış oranı", donanım yapılandırmasına göre güç tüketimini yüzde 25'e kadar artırabiliyordu.

İlk kez 2010'da raporlanan sorun, Kasım 2012'ye kadar Chromium takımının ilgisini çekmemişti. Ancak sorunun internette ön plana çıkmasıyla birlikte Google, PCWorld'de yaptığı bir açıklamayla Chrome takımının çözüm üzerinde çalıştığını söyledi. Bu arada hata raporunun takım içinde "birinci önceliğe" yükseltildiği bilgisi veriliyor.

Haberin Devamı

Sorunun tam olarak ne zaman onarılacağı ise henüz belli değil. Laptop'unuz pildeyken Chrome kullanıyorsanız, onarım gelene kadar kullanmadığınız zamanlarda Chrome'u kapatma çözümüne başvurabilirsiniz. Veya işlemciye iyi davranan Firefox, Opera, Internet Explorer gibi alternatiflere de yönelebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!