Bu gençler nasıl dev olacak ?

Güncelleme Tarihi:

Bu gençler nasıl dev olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:26

Geçen yıl U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan ay yıldızlı ekibimizin geleceği soru işareti... Çünkü Federasyon’un aldığı 5 artı 1 yabancı kararına bir de devşirme oyuncu eklenince 7 lejyoner, bu gençlerden daha öncelikli olacak.

Haberin Devamı

U18 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa’nın en büyüğü olan Türkiye’nin altın jenerasyonu önceki gün de Girit’teki Ümitler Şampiyonası’nda İspanya’yı devirerek mutlu sona ulaşarak göğsümüzü bir kez daha kabarttı..
Geleceğin 12 Dev Adam’ı olarak görülen bu gençlerin önünde ‘dev’ bir engel var...
3 + 2 yabancı kontenjanının olduğu geçen sezon Cedi Osman, Talat, Tayfun ve Metecan dışında takımlarında doğru dürüst oynama şansı bulamayan bu gençlerimizin işleri önümüzdeki sezon daha da zor olacak.

CEDİ OSMAN ÖRNEĞİ ORTADA

BASKETBOL Federasyonu’nun kulüplerin de isteğiyle aldığı 5 artı 1 yabancı kuralına bu sezon olduğu gibi bir de devşirme oyuncu eklenince altın jenerasyona kulübe yolu görünüyor...
Genç oyuncuların süre şansı bularak kendini geliştirmesine en güzel örnek bu sezon Anadolu Efes’te ciddi süreler alan Cedi Osman’ın Milli Takım’ın en skorer oyuncusu ve Avrupa Şampiyonası’nın da MVP’si olması.

Haberin Devamı

30’ar Cumhuriyet altını

AVRUPA’da şampiyonluk yaşayan Ümit Millilere, takım sporlarında büyüklere verilen sporcu başı 150 Cumhuriyet altınının 5’te 1’i yani 30’ar Cumhuriyet altını verecek. Bu ödül SGM Ödül Komisyonu’nun uygun göreceği taksitler halinde ödenecek.

Ivko ve Obra onlara şans verir

A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, “Altın jenerasyonun çoğunluğu F.Bahçe ve Efes altyapısından. Ivkovic ve Obradovic’in bu başarıdan sonra gençlerimizi dikkate alıp, şans vereceklerine inanıyorum. Altyapılardaki bu yükseliş yakın zamanda A Milli Takım’a da yansayacak” dedi.

BU BAŞARI TÜM EKiBiN

AVRUPA Şampiyonu Ümit Milli Takımımızın koçu Erhan Toker, ”Bu başarı tüm ekibin” dedi.

‘Emeğin sonu şampiyonluk’

Takım içerisindeki arkadaşlığa vurgu yapan başarılı koç, “Hem oyuncular hem de biz çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çünkü çok çalıştık ve çok da iyi hazırlandık. Bunun sonucunda da bu emeğimiz şampiyonlukla taçlandığı için gururluyuz. İlk kez ümitler kategorisinde şampiyonluk yaşadığımız için de ayrıca bir mutluluk yaşıyoruz” diye konuştu.

iŞTE O 12 GENÇ DEV

İSİM D. TARİHİ KULÜBÜ

Kartal Özmızrak 29 Ağustos 1995 Beşiktaş
Doğukan Şanlı 23 Ocak 1995 Beşiktaş
Cedi Osman 8 Nisan 1995 Anadolu Efes
Emircan Koşut 3 Temmuz 1995 Anadolu Efes
Tayfun Erülkü 22 Şubat 1994 Mersin BŞB
Metin Türen 2 Mayıs1994 Darüşşafaka
Muhsin Yaşar 1 Ocak 1995 MG Spor
Metecan Birsen 6 Nisan 1995 F.Bahçe Ülker
Berk Demir 19 Kasım 1997 Pertevniyal
Efekan Coşar 7 Şubat 1994 Pertevniyal
Deniz Çevik 13 Mayıs 1994 M.Piyango
Talat Altunbey 5 Mayıs 1994 Banvit

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!