Alaya alınıyor

Güncelleme Tarihi:

Alaya alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:35

Partisinin milletvekillerinden oluşan bir heyetin Gazze’ye gitme kararına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, 3 kez ‘Gazze’ye gideceğim’ dedi, gidemedi. Çünkü AKP’nin ve Erdoğan’ın Ortadoğu’da bir ağırlığı yok, sözüne güven duyulmuyor. Her tarafta alaya alınan biridir Erdoğan” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

SAYGIYLA KARŞILIYORUM

“(CHP’li milletvekillerinin Gazze’ye gitme kararı) Dışişlerine başvurularını yaptılar. Oradan gelecek yanıta göre kararlarını verecekler. Gitmekte gönüllü ve kararlılar. Saygıyla karşılıyorum kararlarını. Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Gazze’ye gidilmemesi’ yönünde bir yanıt gelirse, yeni bir yol bulunup bulunamayacağı yönünde değerlendirmemizi yapacağız. Arkadaşlarımız oradaki büyük probleme, haksızlığa dikkat çekmek istiyorlar. Erdoğan, 3 kez ‘Gazze’ye gideceğim’ dedi, gidemedi. Çünkü AKP’nin ve Erdoğan’ın Ortadoğu’da bir ağırlığı yok, sözüne güven duyulmuyor. Ne yazık ki onun şahsında Türkiye de ağırlığını yitirdi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Ortadoğu gezisine çıkıyor, durakları arasında Türkiye yok. Mısır, ‘Barışı Türkiye ve Katar engelliyor’ diye açıklama yapıyor. Bütün bunlar ‘Biz küresel oyuncuyuz’ diyen AKP iktidarı ve liderinin küresel oyuncu değil, küresel oyuncak olduğunu gösteriyor. Her tarafta alaya alınan biridir Erdoğan.

Haberin Devamı

KARİYERİNİ DÜŞÜNÜYOR

Erdoğan’ın izlediği ulusal bir politika değildir. Erdoğan’ın bütün planlaması, kendi kariyeri ve ikbali uğrunadır; Gazze’yi değil, kendi kariyerini düşünmektedir. CHP olarak bizim stratejimiz ise Türkiye halkının, Ortadoğu halklarının yanında, mezhep ayrımcılığının uzağında, barışı destekleyen bir tavrı olduğunu anlatmak üzerine kurulu. Türkiye halkının büyük bir çoğunluğunun bu yöndeki iradesini de CHP’nin temsil ettiğini vurguluyor, hem tarihsel hem kültürel olarak ciddi bir ağırlığımız olduğunu dile getiriyoruz.

ERDOĞAN’IN İSMİ HİÇ GEÇMİYOR

Mısır, sorunun çözümünde önemli roller üstleniyor, Ürdün’ün çağrısıyla BM Güvenlik Konseyi toplanıyor. Bu süreçte Erdoğan ve Davutoğlu’nun ismi ise hiç geçmiyor. Erdoğan ve Davutoğlu sadece laf üretiyor. Oysa laf üretme değil, iş yapma zamanı. Üstelik yalan da söylüyorlar; ‘Kürecik NATO üssü’ diyorlar. Oysa biliyoruz ki doğru değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!